Alla inlägg under juli 2012

Av Jennie Written Things - 24 juli 2012 09:29


Hej! 

En femdagars arbetsvecka har satt sina spår och jag är dödstrött trots att jag sovit mina tio timmar jag inte sett röken av på flera dagar nu. Idag är jag dock ledig så jag hade sett framemot en härlig slappardag i lodisbyxor framför datorn men icke, kylen är tom och familjerna tror jag ska få sig ett besök också. 


Men än så länge sitter jag och gäspar med halvöppna ögon och stör mig på att Sims inte startar och att jag inte fattar vad jag ska göra i Skyrim längre. Suttit fast på samma quest i en månad nu, men i och för sig handlar det om att ge sig ner i den djupaste grottan och jag är på en sådan hög level att det är stört omöjligt att gå ner dit utan att bli förföljd av Draugr Deatlords (typ, asfarliga skelett med rustning som kan fälla omkull en med bara rösten) och jag har aldrig riktigt tyckt om tanken på grottor heller. 


Då är jag hellre ovan jord och slåss med drakar, vargar eller banditer hellre än att möter äckliga benrangel. Usch. Men visst är ledmotivet fint? Lyssna här på en cover Malukah har gjort, jag är så kär i denna! 



Och trailern till spelet är inte speciellt dålig den heller. 



Tror faktiskt att jag ska trotsa rädslan och bege mig rakt ner i den där förbaskade grottan nu. Det var trots allt tre veckor sedan sist och vem vet, nu kanske allt har fallit på sin plats? Ha en bra öh... vad är det för dag idag? Tisdag? Onsdag? I alla fall, ha en bra veckodag och njut av varandra! 



Av Jennie Written Things - 23 juli 2012 18:17


Hej! 


Slutade någorlunda tidigt idag så jag och Bettan begav oss hemåt till bombnedslaget, kavlade upp ärmarna och började städa. En kvart senare såg det faktiskt helt okej ut, så nu vågar man ta hem folk igen. Och denna gång kan han ta mig fasen inte klaga på kvalitén på disken för jag har kollat igenom ALLT!


 
Johan brukar annars vara snabb på att påpeka att det fortfarande är stökigt trots att jag säger att jag just städat ("du har slängt ner alla kläder baki soffan, kallar du det att städa?!") och att disken fortfarande är... odiskad, fast jag redan varit där och diskat. "Se här, DET ÄR FAN TOMAT KVAR PÅ DEN HÄR OCH DU HAR DISKAT DEN FLERA GÅNGER REDAN!!!"... Han och en annan kille på jobbet brukar ofta prata om kvinnlig logik och att mitt och den andra killens flickväns diskande är typiskt kvinnligt, man drar ett par gånger med diskborsten och låtsas sedan att det är rent, haha!


(Ifall att du T läser det här... kom ihåg att de är män. De vet inte vad de pratar om...! ;-). MEN som den snälla och underbara flickvän jag är så lät jag dem idag sitta i köket på jobbet och prata om hur bra det är att vara man och hur osmarta kvinnor är.


Sedan, när jag tyckte att diskussionen började gå lite väl långt in på vi tjejers territorium gick jag mot telefonlokalen, men smart som jag faktiskt är, trots att jag är blond innerst inne och tjej, så visste jag att det låg ett par inte så färska mandariner i en korg bredvid dörröppningen... så jag vände mig om emot Johan och syvade iväg en åt hans håll - löst givetvis, jag är en usel kastare. Och vet ni vad? Är ni förvånade?! Jag träffade! En tiopoängare! Killen reagerade inte ens förrän han fick den rakt mellan ögonen, HAHA! Vem är det egentligen som är så osmart att han ens reagerar på att det kommer en knallgul boll flygande emot en, va?! ;-)


Skrattar bäst som skrattar sist / hämnden är ljuv, heter det väl? Jag fick mig i alla fall ett gott skratt och vi kan konstatera att han och jag är lika smarta *host* även om jag har mina inte så ljusa stunder ibland. "Men... vilket språk talar de i Grekland?", "De måste vara engelsmän, det hör man på dialekten. Men hur sjutton kom de hit med bilen, de kan ju inte köra över vattnet heller?!" och det klassiska: "Men nej mamma, om du mister körkortet får jag ju inte köra den! Eller ah, justja... bilen mister ju inte körkortet..." :-(


 
Jag får i alla fall hoppas att mitt stora hjärta väger över alla de dåliga sakerna som min ursprungliga hårfärg bär med sig, haha. Jag är inte alltid korkad, det är bara när jag inte tänker efter före... men min livsfilosofi är ju faktiskt "att tänka före man pratar är som att torka sig i röven innan man skiter" - totalt värdelöst! Man ska säga det som kommer från hjärtat för det är det som ger, det är det som är hundra procent ärligt. Jag kan inte ljuga. Kan jag inte en viss grej så säger jag det, jag kan inte låtsas. Det bästa av allt är att vara ärlig redan från början och i allt vad det gäller, för snart börjar lögnerna gå omlott med sanningen och man vet snart inte vad man sagt och inte.



Det kanske är till viss del därför jag inte överhopad med vänner till höger och vänster, bara därför att jag alltid sagt vad jag tycker och tänker. Ibland önskar jag faktiskt att jag kunde låtsas någon gång och säga att jag visst älskar sprit och fylla och cigaretter och partyn för det är det som folk verkar knyta sitt liv kring. Men det hade varit att börja en ny väg över ostadig mark, ju längre man kommer ju svajigare blir det. Då umgås jag hellre med de få riktigt nära vänner jag faktiskt har, de är som mig och jag tycker att ni är alldeles förfärligt underbara! :-)


Av Jennie Written Things - 22 juli 2012 15:17

Hej!



Trött och småseg, jobbeli jobb och en sväng hem till Nyborg och pappa. Pratade om himmel och jord och sedan fick jag låna gamla Bettan för att ta mig in till stan igen när migränattacken svept in över pappa som inte vågade köra bil därefter. Det tog ungefär till Vallenkorsningen (fem kilometer) innan jag kunde skryta med att jag kom upp i åttio, och ungefär lika långt för att stanna på noll, haha.

Men framåt gick det och jag tog mig både till tankstationen, Domus och jobbet utan några fler missöden än att hon skrek värre ibland och morrade lite nu och då. Så nog är vi allt överrens, jag och Bettan. Min originalbil är för tillfället femton mil söderut så den hade inte varit till stor hjälp när jag skulle in till stan. Kanske skulle ha övervägt tanken (utfärdandet är stört omöjligt) om att jag faktiskt haft körkort i ett helt år nu och att jag kunde få låna BMW:n? ;-)


Gårdagskvällen på Valhall bjöd inte på särskilt mycket spänning eller underhållning mer än en svindyr drink, pengar man hellre kunnat lagt på... öh, nya skor. Men kul hade vi hemma i lägenheten och det är huvudsaken, hur kvällen senare slutade är inte det minsta intressant så den diskussionen lämnar jag där, i och med att jag somnade som en bebis så fort vi kom hem från hotellet och var klarvaken och välmående klockan åtta morgonen efter.


Förhoppningsvis håller det sig lungt på telefonen så att koffeinhalten i de otaliga tekopparna jag dricker hinner få huvudet att piggna till lite och inte fullständigt däckar mig innan klockan elva när jag går hem för dagen. Äh, sova får man göra någon annan gång. Nu arbetar hjärnan med att tänka ut alternativ angående lägenheten vi står i kö på, om vi ska tacka ja eller nej eller kanske samt om den lediga helg vi har framför oss, som jag hemskt gärna skulle vela fjällvandra på. Som jag längtar efter att se bergen igen, drunkna i myggattacker och slå upp ett tält och äta snabbmakaroner medan benen värker av ansträngning, och denna gång tillsammans med den underbaraste av dem alla. Han är verkligen det, jag kan inte säga det nog många gånger. Jag tar vara på och uppskattar varenda dag jag får tillbringa med honom, det är något som alla borde göra!


  

Förresten är den här låten, den nya av Jockiboi och Dittin och Gud vet vem faktiskt riktigt härlig! Den är så värdelös så den är bra och ljudet av den fyllde mitt headset under ett antal timmar under gårdagen, fjortislåtar håller alltid - speciellt när det är sommar! Såna där låtar får en helt nostalgisk på när man var tretton år, hade just gått ut sjuan och bara hörde på sånt skräp sommaren igenom samtidigt som man satt på Hamsterpaj eller någon annan looser-sajt på deras gruppchatt med femtio andra. (Det behövs inte sägas att jag var en av de mest kända profilerna på den sidan och chatten, även jag har mina glansdagar och hemligheter...) Haha, så jäkla skön! Det är sommar gott folk, värmen kommer på tisdag!

Av Jennie Written Things - 21 juli 2012 21:51

Hej! 


Lördag och "sommarparty" på hotellet och vi sticker dit inom ett par timmar. Trevlig kväll!


         

Av Jennie Written Things - 21 juli 2012 13:25

Hej!

Idag biir det Madagaskar-mys med frun medan mannen är på jobbet i tio timmar och tjänar hem lite pengar. Förhoppningsvis har hon tillräckligt stor bil som rymmer en läskig, rosa tantcykel från 1800-talet för jag är inte så jättesugen på att cykla hem i regn... vi slutar båda samtidigt så det blir racerfart hem till lägenheten och sätta sig i soffan. Igen. Som i förrgår kväll, och igår. Haha, så här mycket teve har jag inte sett på år och dar men det är så kul att återuppleva de filmer man älskade som barn. Det gör att mogenheten och vuxenheten håller sig borta, i alla fall ett litet tag, medan man på dagarna letar lägenhet och jobbar heltid.

Imorgon är jag ledig ända till klockan 14:45 så jag ser framför mig en lång sovmorgon och sedan en solig förmiddag hemma hos pappa i Nyborg. Det är lite jobbigt att ses så sällan som vi numera gör, när jag jobbar är han ledig och tvärtom så att de enda gångerna man har tid att ses - det gäller mamma också - är på mina lediga helger. Men det som inte dödar en gör en bara starkare, jag antar att det är en av alla delar som kommer till när man ska bli vuxen.


Nå nu ska jag ge gärnet i en och en halv timme till och sedan njuter vi av den dygnslånga ledighet som stundar. Ha en superbra lördag allihopa!


     
Och vi åker till Grekland om, vad är det, sextio dagar? Femtionio? Frida har järnkoll och jag längtar så jag blir galen! Solen behagar ju knappt skina längre, tvivlar på att det är mer än 12 grader ute idag. Usch... jag längtar efter sommaren, värmen,  att den på riktigt stannar kvar den här gången och inte bara retas med oss under ett par, underbara dagar. Den lilla sol vi faktiskt får, får mig att knarka så mycket värme och ljus som det bara är möjligt. Bygger liksom upp ett lager så att man kan överleva de kalla, regniga dagar som tycks ha tagit över väderkartan totalt.

Och eftersom att Apollon, den grekiska solguden, har lovat nästan 30 grader konstant hela september månad så kan man inte annat än att känna hur lyckobubblorna liksom lever om där inne. Sol, värme, badvatten som är 24 grader varmt... kan man annat än att se framemot det som komma ska?

Och ja, vi är norrbottningar. Det vi pratar om är vädret och grannens nya gardiner. Jag är en norrbottning, så jag kan inte råför om intresseklubben antecknar febrilt vad det varit för väder idag i och med att jag reflekterar över det här. Vad grannen har för gardiner har jag inte riktigt märkt ännu i och med att vi bor i en lägenhet på andra våningen men... jag får återkomma om det.

Av Jennie Written Things - 20 juli 2012 18:59

Hej!


"Bara" en timme kvar av arbetsdagen nu, hoppas det håller sig lugnt på telefonen så att huvudvärken ger med sig innan det är dags att cykla hemåt igen. Jobbar hela helgen och är inte ledig igen förrän på tisdag, men cash is king och nästa fredag är en väldigt fin fredag för då har jag och Johan varit tillsammans i ett helt år ♥


       Jag älskar dig så himla himla mycket!

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards