Alla inlägg under mars 2013

Av Jennie Written Things - 21 mars 2013 14:02

Hej!

Nu blir det att promenera iväg till Myggan för en sen lunch med min syster :) Har börjat skriva matsedel vad vi ska äta till lunch + middag i två veckors tid (rutin är ett måste för mig), och på agendan stod det klart och tydligt att torsdag är en systerdag med Myggan till lunch och köttfärsbiffarna från igår som dagens middag. Ska bli sååå gott!


Av Jennie Written Things - 20 mars 2013 20:37

Hej! 


Jo jo, välmående efter fastan? Känner hur förkylningssymptomen biter sig in i halsen och ligger där och gnager. Jag är täppt i näsan och huvudet värker!! Skit också! ... Blä. Fattas bara annat. Jag har precis varit på Tupperwareparty hos en av mammas väninnor, kul var det och jag hittade faktiskt lite grejer som jag ville ha, men se betala behövde jag inte göra. Älskade mamma ♥ Beställde en shaker/vattenflaska och en eh, vad var det nu igen? Ja där och då verkade det i alla fall som en smart idé så vi får se vad som landar i famnen om två veckor när leveransen kommer haha.


Och fastan då? Ja jag fick mig en hurvel av min kusin som tyckte jag var dum dum dum som gjorde så, och jag tänkte väl då att vad tusan håller jag på med, flytande mat hur gott är det på en skala? Jag glömde till och med bort mig själv när köttfärsbiffarna blev klara och hivade i mig tre stycken utan att blinka, och sen bara, åh men vad hände? Det höll sig i alla fall i dryga arton timmar men njaaa, lika snabbt som jag bestämde mig för att göra det, lika snabbt slopar jag nog idén! Mat är gott och är till för att ätas! Kom även hem med en stor låda citronmuffins från Catta. Citron som jag älskar!!! Första bakelsen var oerhört god så nu har jag något att längta till en gång i veckan när jag har min äta-vad-jag-vill-dag-men-jag-brukar-ändå-fuska-lite-nu-och-då. Man lever ju bara en gång. Tack Catta!!! 



 



Av Jennie Written Things - 20 mars 2013 13:48

Hej! 

Fastande sedan 21:30 igår ungefär. Hittills har jag druckit två stora koppar te, två stora glas vatten och en och en halv liten yoghurttallrik och två små korvbitar. Jag är inte mätt och jag är inte hungrig och pissar som tusan, så få då se om det blir några framsteg på må-bra-fronten. Bara för det tänkte jag göra köttfärsbiffar till middag idag innan Tupperware-partyt, jag vet att jag sade att jag tänkte hålla mig tjugofyra timmar men draaaa nu vad trist. Fast jag märker redan nu hur mycket skräp jag egentligen brukar äta...

Till exempel: Frukost. En stor kopp te och fem sex hårdbrödskivor Sport/Havre/Rågi. Massor av kolhydrater = inte bra. Lunch. Rostade bröd med ost och så mer te. Ja, inte är det speciellt mycket mindre kolhydrater i det heller. Middag. Pasta. Pasta pasta pasta. Samma sak där. Varför? Tidigare var jag ju så nedrans bra på att hålla det där LCHF:andet?!?! 

Jag fick hem resultatet från diabetesundersökningen idag också. HbA1c-värdet (långsockret) låg på 45, mycket bra tyckte läkaren. Ett bra värde ligger under 52. Förra gången var det 41 så det har stigit något men jag skyller på allt bröd- och pastaätande... Längden och vikten stämde bra den också, natrium och kaliumvärderna och kolesterolet också (jag äter magnesium + vitaminer/mineraler varje dag), men jag hade lite äggvitor i urinen och mer hade han inte skrivit om det. Vad sjutton är det för nåt??? Och varför? Ja det lät ju bra att jag var någorlunda frisk i alla fall, men ärligt talat hade jag förväntat mig ett blodvärde på 70 eller nåt när jag varit så onyttig haha... Och mitt midjemått är 62 cm för allmän information! ;-)


Jahapp, 16 timmar fastande då. Magen börjar kurra nu faktiskt. Köttfärsbiffarna hägrar vid horisonten. Men disken och duschen ska få sig en omgång den också innan jag sätter igång. Men såå gott kommer det bli! Och LCHF då såklart, Johan får käka potatis till men jag ska banne mig ta mig i kragen och försöka sparka mig där bak och göra broccoli/bryssel till. Nu börjar allvaret!


 



Av Jennie Written Things - 19 mars 2013 21:51


Hej! 


Jag har alldeles just påbörjat min periodiska fasta jag tänkte börja med en-två gånger i veckan i en månad efter att ha hört så mycket bra om det. Ger exempel från en träningsblogg jag läser då och då: "Periodisk fasta är ett sätt att äta om man vill ligga på låga fettnivåer samtidigt som man bygger muskelmassa. Det har visat sig vara ett otroligt effektivt sätt på grund av att du får stabilare blodsocker som leder till sänkta insulinnivåer och ökad insulinkänslighet. Med andra ord ökad muskeluppbyggnad och minskad fettinlagring! Man ser dessutom en positiv effekt på hjärta, kärl och hjärna samt att PF höjer fettförbränningen och minskar aptiten." 

 

Man kan välja hur länge man vill fasta. Alltifrån åtta till trettiosex timmar är optimalt och man känner själv var gränserna går. Jag har diabetes och därför är det kanske inte sååå jättebra att fasta men jag tänker dricka mycket te med lättmjölk i, en yoghurttallrik till middag då jag lär behöva höja blodsockret inför Tupperware-partyt på kvällen. Jag tänker fasta i tjugofyra timmar. Varför? Jo, jag känner mig ideligen uppblåst och är inte hundra återställd efter operationen ännu och har ätit massor av saker jag inte är van vid - har chockat kroppen med kolhydrater efter kolhydrater, pasta, potatis, vitt bröd, you name it, och därför mår jag som jag mår. Efter fastan tänker jag stenhårt gå in på LCHF-ätandet igen och hålla det!!! 


Jag tänker "fasta" på måndagar och torsdagar och äta som vanligt de andra dagarna (även om jag nu tjuvbörjar på en onsdag). I och med att jag sällan äter kvällsmat så fastar jag egentligen varje dag mellan 17:00 och 09:30 - 10:00 dagen efter (trots diabetesen), men nu tänker jag alltså göra det i tjugofyra timmar två dagar i veckan och bara dricka och äta flytande saker. Vi får se hur det går, jag håller bloggen uppdaterad! 

 

 

Av Jennie Written Things - 19 mars 2013 14:43


Hej! 

Att söka till universitetet visade sig vara svårare än jag trodde, betydligt svårare än förra gången när jag var så insnöad på ett och samma ämne. I och för sig är jag det nu också men nu har jag öppnat ögonen och stirrar mig inte blind på just det, tack och lov. Jag gick igenom hela listan med cirkus 3700 PROGRAM mellan A-Ö (!!!) och det var väl inte sådär jättekul, länkade runt 30 utbildningar i ett annat fönster så jag kunde läsa informationen om de i lugn och ro när listan var slut. Aaah vad trist att scrolla... Scrolla... Scrolla....  Det var alltifrån sjuksköterska till jurist, socionom, kostvetenskap, bibliotekarie, psykolog, service management... Jag sållade snabbt ner det till sjutton stycken, sedan tio och efter mycket påläsning fastnade jag tillslut för tre stycken (två och en halv) som jag senare sökte.


Hälsopedagogiska programmet (Gävle) blev det i första hand, får se om jag tycker detsamma om tre veckor när allting ska spikas! Vidare valde jag Hälsopromotion - Kostvetenskap (Göteborg) och Hälsa och Wellness (Karlstad).


Jag har även hunnit med en tripp ner på stan där jag först köpte mig en tjugoårspresent från Johan som jag funderat på och velat prova i flera flera veckor. Och med ett presentkort blev det helt gratis :) Vad det är får ni se när jag fyller år hihi, men jag kan hinta om att det matchar till mina ringar! Sen gick jag på COOP för lite obligatorisk matshopping, jag tycker faktiskt det är kul att handla... synd bara att man har så små armar så man bara orkar bära hem två påsar i taget, fick ringa Johan förra gången då jag handlade mer än jag kunde bära hem haha...

Nu ska jag fortsätta kolla på utbildningar och spela Sims, mannen satte sig precis i soffan efter ett gympass och lägenheten lär snart fyllas med ljud från en annan galax... Senare blir det Biggest Loser, middag bestående av jag-vet-ännu-inte-vad och ett telefonsamtal till farmor och farfar som kommit hem från Uppsala, pappa fick sig nyss ett samtal han också :) Onsdag imorgon och Tupperwareparty hos Catta, lite umgänge med mamma och så på torsdag Mygganlunch med systeryster. Och förhoppningsvis TRÄNING!!!


   





Av Jennie Written Things - 18 mars 2013 19:21

Hej! 

Resultatet av dagens husbygge. Har jag sagt att jag älskar Sims???


Jag, Jennie är en vänlig hopplös romantiker som älskar böcker och min familj och att påta i trädgården och att laga mat. Johan är flörtig, atletisk, bra på att fiska, jobbar som läkare och älskar att träna, både sig själv och andra, och har målat de flesta av tavlorna i huset. Alla barnen är mörkhåriga som pappa och har pappas grå ögon, ingen ärvde mitt mellanbruna hår och bruna ögon minsann... Lily (14) och Liam (11) älskar att träna, Noah (8) är smart som attan och älskar schack och att spela tevespel trots att han är både virrig och klumpig, och lilla Nellie (3) sover mest hela dagarna. Jag drömmer om fler barn men för stunden får det räcka med fyra, dagarna räcker ändå knappt till för att hinna med att ge alla barnen, mannen, huset och trädgården lika uppmärksamhet ;)



 

           


Nej vi är inga nudister, vi bara serverar frukost så fort barnen har stigit upp så ingen har hunnit klä på sig än förutom Noah ;) 
       Varför det står två halvnakna figurer utanför har jag ingen aning om, förmodligen paparazzis haha. Råkade glömma att ta bild på de övriga sex-sju-åtta rummen som fanns, bland annat ett enkomt hobbyrum, ett massagerum, fyra badrum, bastun, gymmet, biblioteket och två sovrum till. Ska man så ska man. Jag har sååå fastnat i det här alltså... Tur då att det är så kul ;)

Av Jennie Written Things - 18 mars 2013 18:14


Hej! 

Sitter och äter fullkornshavregrynsgröt med müsli, bär och en smörklick till "middag", ibland lyxar vi till det ;-) Jag brukar annars tycka att havregrynsgröt ser ut som någonting som redan kommit upp en gång från fel hål och smakar papp men med diverse tillbehör smakar det faktiskt helt okej. Vad brukar ni ha i er gröt?

Annars har vi sett senaste avsnittet av Biggest Loser, hunnit vara en kort sväng på gymmet och där läste jag medan jag väntade på att Johan skulle bli klar att Fredrik Paulun aldrig skulle äta potatischips på grund av att det höjer inflammationsnivåerna i kroppen så att infektioner lättare kan bryta ut och att det är dåligt för kroppen what so ever. Det blev en riktig aha-upplevelse för min del, helt sjukt! Jag har alltid alltid blivit förkyld dagarna efter jag ätit chips, hur mycket eller lite jag än stoppat i mig. Alltid! Och i och med den artikeln i ett gammalt nummer av Topphälsa slog blixten ner från klar himmel och jag fick klartecken om att jag trots allt inte är knäpp... Vem blir förkyld av chips liksom? Jo jag... Och nu fick jag veta varför :) Så chips hör numera till det förflutna och ska inte in i min mun något mer, inte bara för att jag blir förkyld av dem utan för att de är sprängfyllda med dåliga kalorier och gjorda på potatis, vilket inte är så bra för diabetiker att trycka i sig. Någon gång kanske, när man längtar efter att bli förkyld... Vilket jag inte gör för tillfället ;) 


Nä nu ska jag återgå till Simsvärlden och mitt nybyggda hus med två tremetersteve-apparater och bastu, så att min Simself ska leva lyxliv medan originalet är arbetslös och sitter i Kalix utan att göra någonting.... Drömma kan man ju, vem vill inte ha en herrgård med sex sovrum och en utomhuspool, hembiträden och en butler som ser efter barnen medan mamma jobbar som kock och pappan är läkare? Ja Johan var fotbollsproffs nyss men bytte karriär när fjärde barnet kom ;) Kommentera gärna uti det där med havregrynsgröten, jag vill sååå gärna ha tips på hur jag kan göra den godare!


   



Av Jennie Written Things - 17 mars 2013 21:39

Hej! 

Helgen har varit superhärlig! Fredagsmys framför Gladiatorerna med glass och diverse annat gotta, på lördagen lagade vi palt större delen av dagen, städade, diskade och gjorde fint lägenheten inför besöket av två fina vänner. Palten blev sisådär men sällskapet var desto bättre, slog oss sen ner i soffan med två paket glass och en kladd-pepparkaka framför No Strings Attached på fyran. Jens och Therese for hem efter Nyheterna och vi somnade i soffan, vilket jag inte märkte förrän tio över tre haha! Allt glassätande hjälper ju inte precis min planerade viktnedgång men äh, vi hade sååå roligt och jag ser så framemot nästa gång vi umgås. Strandad val gör inget, jag kan vara sympatigravid vid sidan om henne, det är jag så gärna om jag får trycka i mig massor av glass för att keep up with her bebismage hihi :) Skämt åsido. 

Söndagen har bestått av spelande, lunchätande i tystnad och därefter ett gemensamt gapskratt när Johan sade: "Huvudena ner i tallriken och ingen säger nåt för att det enda man tänker på är att faaan, kan jag inte gå tillbaka till vardagsrummet och fortsätta spela" (vi äter typ aldrig i köket och skruvade på oss för att få tiden att gå) haha. Johan var tidigare helt inne i Mass Effect 3 och jag höll på att bygga ett nytt hus i Sims 3 med ett kort avbrott för matintag. Sedan somnade vi igen på soffan och drog iväg till gymmet, och nu är vi tillbaka i soffan mätta, trötta och belåtna. Såna här helger ser vi och jag gärna mer av!


Nu ska jag kika på lite program jag vill söka till hösten och gosa ner mig med min karl. Måndag imorgon och ja, vad händer då? Ingenting planerat men ja, då börjar min sista månad som tonåring och nedräkningen likaså. 31 dagar kvar. Hoho, old lady. Har ni något tips på Anti Age-krämer? Det lär behövas för snart ser man väl ut som ett russin... Ett tjockt, runt russin. 



 

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards