Alla inlägg den 20 mars 2013

Av Jennie Written Things - 20 mars 2013 20:37

Hej! 


Jo jo, välmående efter fastan? Känner hur förkylningssymptomen biter sig in i halsen och ligger där och gnager. Jag är täppt i näsan och huvudet värker!! Skit också! ... Blä. Fattas bara annat. Jag har precis varit på Tupperwareparty hos en av mammas väninnor, kul var det och jag hittade faktiskt lite grejer som jag ville ha, men se betala behövde jag inte göra. Älskade mamma ♥ Beställde en shaker/vattenflaska och en eh, vad var det nu igen? Ja där och då verkade det i alla fall som en smart idé så vi får se vad som landar i famnen om två veckor när leveransen kommer haha.


Och fastan då? Ja jag fick mig en hurvel av min kusin som tyckte jag var dum dum dum som gjorde så, och jag tänkte väl då att vad tusan håller jag på med, flytande mat hur gott är det på en skala? Jag glömde till och med bort mig själv när köttfärsbiffarna blev klara och hivade i mig tre stycken utan att blinka, och sen bara, åh men vad hände? Det höll sig i alla fall i dryga arton timmar men njaaa, lika snabbt som jag bestämde mig för att göra det, lika snabbt slopar jag nog idén! Mat är gott och är till för att ätas! Kom även hem med en stor låda citronmuffins från Catta. Citron som jag älskar!!! Första bakelsen var oerhört god så nu har jag något att längta till en gång i veckan när jag har min äta-vad-jag-vill-dag-men-jag-brukar-ändå-fuska-lite-nu-och-då. Man lever ju bara en gång. Tack Catta!!! 



 



Av Jennie Written Things - 20 mars 2013 13:48

Hej! 

Fastande sedan 21:30 igår ungefär. Hittills har jag druckit två stora koppar te, två stora glas vatten och en och en halv liten yoghurttallrik och två små korvbitar. Jag är inte mätt och jag är inte hungrig och pissar som tusan, så få då se om det blir några framsteg på må-bra-fronten. Bara för det tänkte jag göra köttfärsbiffar till middag idag innan Tupperware-partyt, jag vet att jag sade att jag tänkte hålla mig tjugofyra timmar men draaaa nu vad trist. Fast jag märker redan nu hur mycket skräp jag egentligen brukar äta...

Till exempel: Frukost. En stor kopp te och fem sex hårdbrödskivor Sport/Havre/Rågi. Massor av kolhydrater = inte bra. Lunch. Rostade bröd med ost och så mer te. Ja, inte är det speciellt mycket mindre kolhydrater i det heller. Middag. Pasta. Pasta pasta pasta. Samma sak där. Varför? Tidigare var jag ju så nedrans bra på att hålla det där LCHF:andet?!?! 

Jag fick hem resultatet från diabetesundersökningen idag också. HbA1c-värdet (långsockret) låg på 45, mycket bra tyckte läkaren. Ett bra värde ligger under 52. Förra gången var det 41 så det har stigit något men jag skyller på allt bröd- och pastaätande... Längden och vikten stämde bra den också, natrium och kaliumvärderna och kolesterolet också (jag äter magnesium + vitaminer/mineraler varje dag), men jag hade lite äggvitor i urinen och mer hade han inte skrivit om det. Vad sjutton är det för nåt??? Och varför? Ja det lät ju bra att jag var någorlunda frisk i alla fall, men ärligt talat hade jag förväntat mig ett blodvärde på 70 eller nåt när jag varit så onyttig haha... Och mitt midjemått är 62 cm för allmän information! ;-)


Jahapp, 16 timmar fastande då. Magen börjar kurra nu faktiskt. Köttfärsbiffarna hägrar vid horisonten. Men disken och duschen ska få sig en omgång den också innan jag sätter igång. Men såå gott kommer det bli! Och LCHF då såklart, Johan får käka potatis till men jag ska banne mig ta mig i kragen och försöka sparka mig där bak och göra broccoli/bryssel till. Nu börjar allvaret!


 



Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards