Alla inlägg den 19 mars 2013

Av Jennie Written Things - 19 mars 2013 21:51


Hej! 


Jag har alldeles just påbörjat min periodiska fasta jag tänkte börja med en-två gånger i veckan i en månad efter att ha hört så mycket bra om det. Ger exempel från en träningsblogg jag läser då och då: "Periodisk fasta är ett sätt att äta om man vill ligga på låga fettnivåer samtidigt som man bygger muskelmassa. Det har visat sig vara ett otroligt effektivt sätt på grund av att du får stabilare blodsocker som leder till sänkta insulinnivåer och ökad insulinkänslighet. Med andra ord ökad muskeluppbyggnad och minskad fettinlagring! Man ser dessutom en positiv effekt på hjärta, kärl och hjärna samt att PF höjer fettförbränningen och minskar aptiten." 

 

Man kan välja hur länge man vill fasta. Alltifrån åtta till trettiosex timmar är optimalt och man känner själv var gränserna går. Jag har diabetes och därför är det kanske inte sååå jättebra att fasta men jag tänker dricka mycket te med lättmjölk i, en yoghurttallrik till middag då jag lär behöva höja blodsockret inför Tupperware-partyt på kvällen. Jag tänker fasta i tjugofyra timmar. Varför? Jo, jag känner mig ideligen uppblåst och är inte hundra återställd efter operationen ännu och har ätit massor av saker jag inte är van vid - har chockat kroppen med kolhydrater efter kolhydrater, pasta, potatis, vitt bröd, you name it, och därför mår jag som jag mår. Efter fastan tänker jag stenhårt gå in på LCHF-ätandet igen och hålla det!!! 


Jag tänker "fasta" på måndagar och torsdagar och äta som vanligt de andra dagarna (även om jag nu tjuvbörjar på en onsdag). I och med att jag sällan äter kvällsmat så fastar jag egentligen varje dag mellan 17:00 och 09:30 - 10:00 dagen efter (trots diabetesen), men nu tänker jag alltså göra det i tjugofyra timmar två dagar i veckan och bara dricka och äta flytande saker. Vi får se hur det går, jag håller bloggen uppdaterad! 

 

 

Av Jennie Written Things - 19 mars 2013 14:43


Hej! 

Att söka till universitetet visade sig vara svårare än jag trodde, betydligt svårare än förra gången när jag var så insnöad på ett och samma ämne. I och för sig är jag det nu också men nu har jag öppnat ögonen och stirrar mig inte blind på just det, tack och lov. Jag gick igenom hela listan med cirkus 3700 PROGRAM mellan A-Ö (!!!) och det var väl inte sådär jättekul, länkade runt 30 utbildningar i ett annat fönster så jag kunde läsa informationen om de i lugn och ro när listan var slut. Aaah vad trist att scrolla... Scrolla... Scrolla....  Det var alltifrån sjuksköterska till jurist, socionom, kostvetenskap, bibliotekarie, psykolog, service management... Jag sållade snabbt ner det till sjutton stycken, sedan tio och efter mycket påläsning fastnade jag tillslut för tre stycken (två och en halv) som jag senare sökte.


Hälsopedagogiska programmet (Gävle) blev det i första hand, får se om jag tycker detsamma om tre veckor när allting ska spikas! Vidare valde jag Hälsopromotion - Kostvetenskap (Göteborg) och Hälsa och Wellness (Karlstad).


Jag har även hunnit med en tripp ner på stan där jag först köpte mig en tjugoårspresent från Johan som jag funderat på och velat prova i flera flera veckor. Och med ett presentkort blev det helt gratis :) Vad det är får ni se när jag fyller år hihi, men jag kan hinta om att det matchar till mina ringar! Sen gick jag på COOP för lite obligatorisk matshopping, jag tycker faktiskt det är kul att handla... synd bara att man har så små armar så man bara orkar bära hem två påsar i taget, fick ringa Johan förra gången då jag handlade mer än jag kunde bära hem haha...

Nu ska jag fortsätta kolla på utbildningar och spela Sims, mannen satte sig precis i soffan efter ett gympass och lägenheten lär snart fyllas med ljud från en annan galax... Senare blir det Biggest Loser, middag bestående av jag-vet-ännu-inte-vad och ett telefonsamtal till farmor och farfar som kommit hem från Uppsala, pappa fick sig nyss ett samtal han också :) Onsdag imorgon och Tupperwareparty hos Catta, lite umgänge med mamma och så på torsdag Mygganlunch med systeryster. Och förhoppningsvis TRÄNING!!!


   





Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards