Alla inlägg under februari 2013

Av Jennie Written Things - 22 februari 2013 14:57


Hej! 

Humöret pendlar upp ner, ner upp som en och annan pms:sjuk tonåring, men som allt annat går det också över. Jag har hunnit vara på Arbetsförmedlingen DRA NU VAD KUL och kastat Johan på gymmet, besökt farmor och farfar en snabbis och sedan "storhandel" på Coop utan kort för att jag tappat bort det och beställt ett nytt, konkade hem två stora påsar och mössan som ramlat ner över ena ögat plus en stor, tung väska på ena axeln bara för att märka att det nya Coop-kortet låg nedanför vårt brevinkast. Hallelujah!


Plus att vi har handlat där igår, i förrgår, i dagen före iförrgår och ungefär så i en veckas tid medan kortet varit borta och därför gått miste om värdefull återbäring. Hallelujah vad det är kul att vara arbetslös med ingen inkomst! Hemmafrurollen börjar gå mig på nerverna, men jag måste säga att det faktiskt är lite kul att mora på hemma och laga mat bäst man vill, göra det man vill, stiga upp när man vill och se vad man vill på teve. Det är lustigt vilket liv jag och min man lever haha, trots att vi ser varandra tjugo timmar om dygnet (förutom när vi tränar alltså eller Johan är på dass, det brukar ta lääää...nge, puss) lessnar vi inte på varandra. Men visst skulle ett jobb normalisera vår pengalösa tillvaro och få oss båda att slappna av, det är jag övertygad om.


Så jag får se framemot alla obligatoriska träffar på Arbetsförmedlingen hädanefter buhu, kunde jag inte ha nöjt mig med att söka jobb själv? Nåja jag skulle skicka brev till A-kassan och kanske kanske att jag skulle få inkomst därifrån även om jag inte har något jobb. Hoppas hoppas. Nu ska jag återgå till körvsöppen vi håller på att laga, tio procent av ena påsens innehåll var just ingredienser för en sådan efter att jag fick ett himla sug efter korv och senap. Senare blir det Biggest Loser och en fredagskväll på Stenbäcken, och så njuter vi av den kommande helgen med god mat och sällskap och kanske till och med vååååfflor :-)



 

Av Jennie Written Things - 21 februari 2013 15:49

Hej!

Torsdag idag (tror jag), jag grävde precis ner mig under täcket efter lunch/middagen bestående av hopkok korvstroganoff och broccoli till mig och pasta till Johan. Kryddstarkt blev det och jag lyckades balansera sockret rätt bra, nu en timme senare är det 7.1 Jag vet att jag borde fara iväg till gymmet och kanske bär det av dit idag lite senare, just nu tar vi det bara lugnt och kalixboaktigt. Johan spelar ME2 och jag läser i min nyinköpta självpresent The Fifty Shades Trilogy, kunde inte hålla mig när de hade rea! Engelsk text är bra för stimulationen i mitt fullt funderande huvud och det håller virrvarret av tankar borta.

Annars är det en helt vanlig torsdag. Jag blev smutskastad på av en tjej som lade upp ett blogginlägg om mig och mitt intagande av insulin, att jag är bortom all räddning på dum i huvudet-skalan och att det är farligt för kroppen att ta för mycket insulin på en gång. Skitsnack säger jag, plus att det förmodligen hade en anledning ;-) Men det känns rätt bra att tjejen i fråga bryr sig så mycket om min hälsa, tack för det! Varken hon eller ni andra behöver oroa er, jag mår prima ballerina och träningsuppehållet tog jag för att jag ville slappna av och andas ut då jag höll på att överanstränga/överstressa mig själv. Och det är inte så vidare bra men just nu känns det okej igen så det är back on track rätt snart skulle jag tippa på.

Hoppas ni andra får en bra dag och framförallt en härlig helg, vi går mot vååårtider och det är ju bara så underbart!!! :-)

Av Jennie Written Things - 20 februari 2013 20:13


You're my heart, you're my soul
That's the only thing I really know

Av Jennie Written Things - 19 februari 2013 21:00


Hej! 

Tröstätandet av palt igår var tydligen inte speciellt poppis enligt blodsockret, men då har jag inte tränat på hela veckan så kanske är därför. En timme efteråt och en liter vatten senare kollade jag sockret bara för skojs skull och ögonen höll på att lossna från skallen när jag såg vad det stod där: 21.4 Satte genast in fem enheter insulin, väntade en halvtimme och mätte igen. 18.3 Fem enheter till, då var det 13. YTTERLIGARE fem enheter senare var jag nere på fyra men med en näve russin och två riskakor var problemet ur vägen och jag mådde bra igen. Men jösses, 21 och femton enheter insulin har jag väl aldrig någonsin haft eller tagit? Står klart att träningen gör rätt mycket haha, och i veckan har jag varit slö och orkeslös och helt enkelt inte haft sug efter träning.


Jag måste verkligen träna, går vansinnigt mycket insulin annars... Tar minst fem enheter till varje måltid även fast jag inte äter några kolhydrater alls, när jag tränade som mest tog jag noll noll noll även om jag åt potatis?! Inte slacka Jennie, iväg med dig till gymmet! Jag var på väg in i min livs form och så vet jag inte vad som hände, träningssuget bara ploff försvann, nå men den kommer väl tillbaka så småningom. No pain no gain. En superkropp kanske inte är målet att sikta efter, men visst kan man hålla igång, det är ju kul att gå på gym och svettas. Åtminstone i vanliga fall. Åh Jennie vad du är LAT. LAT LAT LAT. KÖR BA KÖR.


 



Av Jennie Written Things - 18 februari 2013 21:14


Hej! 


Har precis kommit hem från ett besök hos mamma, ska besöka Mr Dusch nu tänkte jag och därefter gå och sova, är så himla trött numera. Johan befinner sig på gymmet och jag sjönk ner i soffan med datorn i knäet, Game of Thrones Season 2 börjar snart på ettan, såg det avsnittet så sent som i förrgår/igår, vi har börjat se om de två första säsongerna så att minnet ska vara fräscht tills den tredje börjar nu i mars. En av världens bästa serier helt klart! 


Annars då... Ja det händer inte mycket. Jag har bestämt mig för att söka jobb. Det går inte att vara arbetslös hur länge som helst, vem vet hur livet ser ut om ett halvår? En månad? Nä, man kan inte gå och lalla här resten av livet, någonting måste göras för att man ska vidga sina vyer. Jag har bilat genom nästan hela Sverige fyra gånger, sett och upplevt Stockholm, Tärnaby/fjällregionen otaliga gånger och jag har varit utomlands mindre än fem gånger. Jag har sett mycket mer än bara Kalix så egentligen borde valet vara enkelt vart man vill flytta och sätta ner sina pelare, men det kanske är så, ju mer man ser ju mindre lätt är det att bestämma sig... Men jag är öppen för förslag, det går ju alltid att flytta hem igen om man verkligen vantrivs. Jag vet inte om jag någonsin kommer att bli hundra procent redo att sträcka på vingarna men det kan man inte veta förrän man provat, så jag provar gärna. Med Johan vid min sida vågar jag allt. ♥


 

Home sweet home.


Av Jennie Written Things - 18 februari 2013 14:15


Hej! 

Alarmet skulle ringa 08:55 men mobilbatteriet lade av och därför vaknade jag bara av en slump och kastade en blick på Johans mobil 09:50, haha. Hade sagt åt Annely att vi skulle åka till IKEA vid tio så jäklar vad jag kastade mig upp ur sängen alltså! Nåja, kastade iväg Johan till mammas jobb för att hämta bilen och som tur var så var Annely minst lika sen, så vi kom iväg oss först vid halv tolv. Trodde jag. Bilen strejkade nämligen. När vi just skulle börja köra. Fyfan vad less jag blev, haha. IKEA seglade iväg som en ballong med hål i, den också, så jag och Johan fick tröstäta palt på hotellet efter att pappa och farfar dykt upp för att kolla läget med stackars bilen.


Nu sitter jag framför datorn och jag mensvärk, molar och vrider sig till förbannelse. Mums mums. Orkar inte göra många knop idag med andra ord. Frida kommer under eftermiddagen och sen far jag till mamma tror jag, har inte sett henne på länge tror jag, haha. Det blir nog bra det här ändå :-)


 

Av Jennie Written Things - 17 februari 2013 22:09

Hej!

Uppdrag lördagssömn visade sig vara svårare än jag ens kunnat föreställa mig. Fem över tolv låg jag och läste/skrev dagbok (ja jag gör det fortfarande) och hörde att pappa ringde. Blev jättenervös ifall han hade skadat sig eller någonting och när han bad mig om en jättetjänst blev det inte direkt lugnare med nerverna haha, men det visade sig att Johanna behövde skjuts hem från Provincia i Happis och efter en öl är man inte berättigad till att köra många meter... Nå jag fick ställa upp, såg sömnen flyga iväg som en ballong med hål i och satte mig i bilen med grus i ögonen och Johan som chaufför.

Snörök, renar, dålig sikt och grusgrusiga ögon till trots var vi hemma strax efter två, halv tre. Håhåjaja, jag grabbade tag i resterna av sömnballongen och somnade på ett par minuter, ett par tre fyra timmar senare än tänkt ;-) Det är ett under att jag fortfarande är vaken nu. Blev inte ens i närheten av tio timmars sömn inatt, men vad gör man inte, klart jag ställde upp, jag, Johan och Bettan! Dundertrion!

Imorgon blir det äntligen IKEA och jag tror det kommer bli askul. Om turen ör med oss så kanske vi drar igenom Rusta och resten av affärerna också. Rajalla är en avlägsen önskedröm jag ser på andra sidan ridån, den där "här handlar man bara om man har ett jobb och i komst"-sidan, alltså. Buhu. Men IKEA! Heeeej ny stekpanna! Och förmodligen mängder av annat bra-att-ha-skrot!

Av Jennie Written Things - 17 februari 2013 10:49

 

Raubtier - Allt Förlorat


Efter allting som har hänt
Varför har du återvänt
Här finns ingenting att se
Jag har ingenting att ge

Här är mörkt och här är kallt
Här är dysterheten allt
Allt är fruset allt är dött
Anden bruten själen trött

Grånande ruiner, en iskall vind som viner
Ingen framtid, inget hopp

Gå din väg, gå din väg, gå din väg
Här är allt förlorat
Gå din väg, gå din väg, gå din väg
Här är allt förlorat

Efter alla år som gått
Borde du väl ha förstått
Att min omvärld slogs ihjäl
När du en gång sagt farväl

Svarta tankar plågar mig
Bleka minnen visar sig
Tomma flaskor tomma ord
Tomma hjärtan frusen jord

Grånande ruiner, en iskall vind som viner
Ingen framtid inget hopp

Gå din väg, gå din väg, gå din väg
Här är allt förlorat
Gå din väg, gå din väg, gå din väg
Här är allt förlorat
Gå din väg, bara gå din väg, bara gå din väg
Här är allt förlorat
Gå din väg, bara gå din väg, bara gå din väg
Här är allt förlorat

Read more: http://artists.letssingit.com/raubtier-lyrics-allt-forlorat-8p212z7#ixzz2L9GiJjxW 
LetsSingIt - Your favorite Music Community


Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards