Alla inlägg den 16 februari 2013

Av Jennie Written Things - 16 februari 2013 12:28

Hej!

Lördag idag, tror gym står på schemat om jag inte misstar mig, jag har vilat nu i tre dagar hehu... Men magen är fortfarande inte riktigt med mig så mycket som jag skulle vela även om dwt inte längre gör ont efter att jag ätit bröd/pasta (tror det var stress blandat med för mycket fibrer). Men klaga ska man ju inte göra, det blir nog helt bra snart... När vi båda har fast jobb vi trivs med och så vidare ;-)

Äggröra med purjolök, tomater och gårdagens medelhavssallad blev dagens frukost. Jag tycker att kroppen mår så mycket bättre utan överdriven mängd kolhydrater. Visst äter vi potatis ibland, likaså pasta och ris, men det är sällan och jag försöker alltid fylla ut tallriken med extra sallad och mindre mängd carbs, blodsockret mår så bra av det och energin blir större. Morötter och Rågi är det enda jag äter "som vanligt" med undantag från träningsmiddagarna, lite kolhydrater måste man ju få in trots LCHF/diabetes. Dessutom är morötter så fantastiskt gott!!!

LCHF/GI är för mig ingen diet utan ett självklart val vid diabetes och vid träning. Kroppen tackar en verkligen och det känner man! Blodsockret är stabilt, håller sig så en längre tid och det blir inga jobbiga toppar och dalar. Även om man stabiliserar intaget av kolhydrater med insulin så ligger kolhydraterna kvar i kroppen, förvandlas till glukos som i sin tur höjer blodsockret även långt efter måltiden, när insulinet man satte in har förbrukats, till exempel under nätterna. Därför ska man vara mycket försiktig med mat som innehåller vetemjöl och socker... Man har bara en kropp, ett liv. Och när man lider av en kronisk sjukdom vars enda tillfälliga botemedel är rätt kost, motion och insulin så förstår jag inte hur man kan strunta i de riktlinjerna... Jag vill leva lika länge som en vanlig, frisk människa, leva precis som vanligt... Då är det små uppoffringarna man då och då får göra, väl värt det enligt mig!

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards