Alla inlägg den 12 februari 2013

Av Jennie Written Things - 12 februari 2013 20:21


Hej! 



Åkte med mamma till Haparanda och mormor i eftermiddags, mormor blev jätteglad av besöket och vi satt och surrade ett tag innan vi for hem igen. Fick en härlig pratstund med mamma på vägen dit och hem, har inte umgåtts på länge så det var skönt att prata av sig lite. Jag var även hem till pappa en sväng idag efter sjukhusbesöket men där var ingen inne och sjuksköterskan hade glömt ringa och ändra tiden på läkarbesöket enligt receptionisten - så jag gick dit i onödan i princip. (Till sjukhuset alltså)


Men ett snabbt samtal med en annan sjuksköterska hanns med och hon rekommenderade "Kvinna" multitabs med mängder av vitaminer och mineraler plus magnesium, så att jag blir piggare och mindre orolig och kroppen återställer sig själv om den lider brist på något ämne, då jag alltid är trött och ofta har ont i magen och är uppsvälld (vilket kan uppkomma vid någon sorts vitaminbrist)... Det var inte svårare än så. Jag vet inte om det "hjälper" men de rekommenderade den dunderblandningen så jag ska käka det ett tag framöver :-) 


Ja som sagt skriver jag om det mesta och de som inte gillar det kan sluta läsa nu! Lever man med IBS, allergier, stress, hormoner, diabetes och en hjärna som går på högvarv tjugofyra timmar om dygnet så är det inte så lätt alla gånger, kroppen mår inte alltid prima. Jag mår BRA, klart jag gör, men jag har lidit av lindriga ångestattacker i flera år, attacker jag oftast kan hantera men som utlöses av stress och känslan att inte duga, att inte räcka till, och som blir värre under mina stressiga perioder eller om någonting har hänt, tex ett bråk eller ett gräl. Jag föddes med en ältar-hjärna som gör att jag bearbetar många händelser under dagen, undrar om jag kunde göra något annorlunda eller bättre, om det hade fått personerna eller mig själv att ändra spår, ändra riktnig. Ja ibland är jag knäpp, men det är så jag fungerar. Hellre bryr jag mig för mycket än inte alls.


Jag använder ofta Spåkulan på Facebook och idag fick jag detta svar: Visualisera vad du vill uppleva och tänk dig in i situationen varje kväll innan du somnar. Detta frö kan bli början till en process som leder till målet i verkligheten.


Och jag relaterade genast till det som jag gått och tänkt på hela veckan. Ska jag, ska jag inte? Vill jag, vill jag inte det? Livet är stort och skrämmande och ibland behöver man en knuff i rätt riktning, men att bestämma sig är inte så bara det heller. Att bestämma sig för vad man vill och inte vill, att hoppas, att önska, fast man egentligen vet att det  inte är någon idé att fundera för mycket på det, för det blir som det blir ändå och allt löser sig. Det gör det faktiskt. Jag har min familj, min Johan, min farmor och farfar, som finns här dag som natt för min skull, för min del, vänner som är helt underbara! Släktingar, släktingars släktingar som jag värdesätter oerhört. Jag har ett stort hjärta och jag BRYR mig om folk... ibland mer om den än om mig själv och jag glömmer att se till min egen hälsa, som i fallet med multivitaminerna. Nåja, jag lär mig väl av mina egna misstag någon gång, just nu är jag bara nöjd över att leva här och nu :-) 


 






Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards