Alla inlägg under januari 2013

Av Jennie Written Things - 24 januari 2013 19:51


Hej! 


Att man aldrig lär sig. Fastän man i grund och botten visste att det skulle bli precis så, samma ord skulle bli sagda, samma handlingar som skulle både göras och inte göras, så blev man besviken i alla fall. Nåja jag får väl boka en sista minuten och fara bort jag också och säga att jag kommer hem "någongång", vilket är en mer passande beskrivning på det jag just fick höra. Australienfunderingarna blåste iväg som en sprucken ballong eftersom att jag inte vill bestämma mig på egen hand, eller snarare, eftersom att jag inte KAN ta ett så stort beslut själv när jag bor ihop med någon som jag vet också vill åka dit. En väldigt ombytlig person, men ändå.


Mamma var just förbi en sväng, jag var så frustrerad och irriterad när jag gick och duschade att jag slarvade bort glasögonen och hittade dem inte, och blind som jag nästan är utan så var jag tvungen att ringa mamma och be henne komma och leta efter dem haha. Mobilen hittade jag i alla fall som tur var ;-) Och vi satt en stund och kollade på utlandsresor, vilket hade varit superkul att åka på. Jag har inget jobb, en summa pengar på banken som är mine alone att göra vad jag vill med, den hade kunnat vara större men är man slarvig och slösig så får man stå sitt kast när jobbet försvinner. Att resa hade varit kul. Att ha en bebis hade varit ännu roligare, att äntligen förlova mig och se framemot att gifta sig med den person jag alltid drömt om men inte hittat förrän den dagen på Silja. Att bara leva i nuet, tillsammans, bara här och nu och inte bry sig om vad som händer om ett år, ens nästa vecka... hur underbart hade inte det varit?


Meeen... istället sitter jag här och gapar efter besvikelsen. Jag VISSTE att det skulle bli så, men ändå lär man sig aldrig, ändå hoppades jag att det skulle ha förändrats... But some things never change. Den enda näsbrännan jag har fått är från det sociala livet, näsblod har aldrig flutit ur min näsa i bokstavlig mening, men väl i bidlig. Inte undra på att jag blev utrustad med en bred sådan, för att lättare kunna handskas med alla sociala näsbrännor den fått av folk jag litar blint på och som jag sedan blir sviken av. Himla kul är det. Himla roligt. Men man vänjer sig väl kanske, någon gång, så att det inte gör lika förbannades ont. 


Förresten har jag hittat tillbaka till en helt underbar artist, Shayne Ward (han som vann American Idol eller nåt sånt). Nej han är inte bög, även om han låter och ser ut som det - hans texter handlar om honom och en TJEJ/GIRL/SHE och jag får gråta floder när jag lyssnar på dem! Tre låtar jag absolut älskar är:



So to speak... Shayne on you.

Av Jennie Written Things - 23 januari 2013 22:38


Hej! 

Onsdag och idag har jag inte fått gjort så mycket. Frida kom över under förmiddagen, sedan svängde mamma förbi på middag innan vi gick iväg på "möte" med Synoptik angående linsabonnemanget. Jag fick mina pengar tillbaka och kan inte säga annat än att jag är nöjd över att det löste sig, men visst är det trist ändå att det blev ett sådant strul... Annars är träningsvärken total, mina underarmar är som fladdrande sillar, magmusklerna är ungefär likadana och vaderna ska vi inte ens prata om haha! Skönt att för en gångs skull ha ett rejält träningspass som tydligen gav lite, då blir det tillbaka till Nova för ytterligare ett pass imorgon :-) 


Nu ska jag fortsätta dricka mitt te och spela Sims och sedan är det dags att säga godnatt, torsdag imorgon och en dag närmare tills Johan kommer hem. Förhoppningsvis är han hemma på söndag då one of the big days är i antågande, hur många gånger firar man ett och ett halvt år tillsammans? Ja man får ta det onda med det goda när man föll för en hopplös romantiker (som jag är) antar jag haha ;-) Det finns ingenting jag hellre vill än att vara med Johan. Ingenting, med honom har jag allt jag någonsin önskat mig och det är ingen nyhet, men väl värt att påpeka då och då ♥ 


 

Av Jennie Written Things - 22 januari 2013 20:49


Hej! 


Jag vill tipsa om min favoritserie genom tiderna: Wildfire, som handlar om en tjej, Kris, som får chansen att jobba på Raintree, ett stall där de utbildar och tävlar fullblod. Hon kommer ifrån ett kriminellt förflutet och Pablo, tränaren av Raintree, får syn på henne på ungdomsfängelset där hon verkar ha en fallenhet för hästar. Därefter börjar ett liv hon inte trodde sig någonsin kunna leva i - hennes hästintresse gör att hon vill bli en del av Raintree och deras galoppverksamhet, men hennes förflutna sätter stopp för det. Pablo och Jean, mamman i familjen, gör allt för att få myndigheterna att låta henne stanna på gården tillsammans med dem, hästarna och de två sönerna varav den äldsta, Matt, är en rikig goding ;-) Och tillsammans med hästen Wildfire som hon sedan stjäl ifrån ungdomsfängelset, Wildfire som är ett engelskt fullblod med stor fallenhet för galoppsporten och tillika hennes bästa vän, skapar hon stor uppståndelse.


Men i grannstallet Davis Farms, det störa och exklusivaste stallet i den delen av USA, bor den dryga familjen Davis som också galopptävlar. Familjen har två barn, Danielle och Junior, och Junior är också en väldigt het goding som inte är så brydd om hästar egentligen och Dani, hans lillasyster, är världens snobb och är bara, precis som sin far, brydd om att vinna... och brydd om att vinna över Raintree. Problem uppstår, kärlek uppstår, serien går vidare och är så sjukt spännande med tävlingar, intriger, triangeldramor, humor och inte minst kärlek och svek, till och med död... Och ja man får gråta som en idiot mer än en gång!!! Jag säger bara en sak: SE DEN.


Det är inte för inte som jag har velat bli jockey hela mitt liv, och inte för inte som jag har sett alla fyra säsonger en miljon gånger. Världens bästa serie utan tvekan! 




Av Jennie Written Things - 22 januari 2013 17:04

Hej!

Ligger i soffan hos mamma efter att på riktigt kört järnet på gymmet i en och en halv timme, orkar knappt hålla uppe telefonen ens en gång haha. Jag var inte så jättetaggad på att fara men när jag väl var där sket jag i latheten och körde Milon ett varv, därefter ben + mage då träningsvärken låg och malde i armarna/armljumskarna. Helt slut som artist, fullkomligt d-ö-d! Men skam den som ger sig, imorgon far jag dit igen. Man blir inte belönad för ingenting och ridbyxlåren ska bort, ersättas med muckler!!! Det är mitt nästa mål (och att klara av att springa en mil någongång i den avlägsna framtiden) ;-)

Av Jennie Written Things - 21 januari 2013 19:07

Hej! 

Bjöd mamma på senapstäckt lax, smörstekt brysselkål, grön bulgursallad och citron/dragonsås till middag och det var mumma, så receptet kommer nedan. Det var egentligen bara ett hopkok av alla möjliga ingredienser som faktiskt blev goda ihop och någonting jag definitivt ska laga här framöver också.

Till laxen:

Fyra portionsbitar lax a 125 gram styck
Creme Fraiche
Grovkornig senap
Salt och peppar efter smak och tycke

Till salladen:
Ett halvt huvud isbergssallad
Tio brysselkål
En portion couscous/bulgur
Broccoli
Ärtor
En liten rödlök
Apelsinskal från en halv blodapelsin
Krossade linfrön

Kombon är helt uppåt väggarna galen men det blir skitgott, jag lovar! Hittade ett recept på internet som jag gjorde om litegrann för att passa laxen.

Sås:
Creme Fraiche
Citronpeppar
Dragonpeppar
Salt

Chili

Lägg den tinade laxen i en ungssäker skål, sida vid sida. Krydda med salt och citronpeppar. Blanda en matsked senap, creme fraiche och andra kryddor och häll över laxen så att det täcker alltihop. Sätt in i ugnen, 175 - 200 grader i 20 - 25 minuter.

Blanda isbergssallad, broccoli, ärtor, brysselkål, krossade linfrön, rödlök och apelsinskal i en matberedare tills det bara är småbitar kvar, lägg sedan dit en portion couscous/bulgur. Stek därefter brysselkålen på högsta värmen tillsammans med en stor smörklick under intensiv omrörning i cirka fem-sju minuter, låt det sedan vara på ettan eller tvåan under lock tills laxen är färdig. Häll över smält smör innan servering.

Resten av Creme Fraichen använder du till såsen: Häll i citronpeppar, dragonpeppar, lite salt och lite chili och blanda. Sätt i små kaffekoppar som du sedan ställer på varje tallrik och fyller upp resterande plats med laxröran, brysselkålen och grönsalladen och servera. Jättegott om än ganska komplicerat med matberedaren och gud vet vad för att få i ordning på allt, men resultatet blev supergott.


 

Jag som inte är van vid senap tyckte att det här var en bra start på att börja äta även det. Lagom starkt och kryddigt och lagom smak av senapen, men det går givetvis att utesluta den helt eller minska ner från en matsked till en halv eller liknande. Ett bra helgmiddagrecept kanske?


Av Jennie Written Things - 21 januari 2013 14:42

Hej! 

Pausvila från städningen så passar på att kasta in ett inlägg. Två tvättmaskiner är igång, laxen är på tining (ICA hade bara portionsförpackningar och inte hela sidor, så jag köpte bara portions till middag) och mitt och mammas H&M-paket ligger på köksbordet. Jag ska skicka tillbaka allt utom ett par träningsbyxor, de tre tröjorna var för stora (??), linnet också för att inte tala om byxorna. 25/30 brukar jag ha på jeans men nähä, tydligen inte, så de åker tillbaka också. Hoppas mammas grejer passar däremot, kastade ett par avundsjuka ögon speciellt efter hennes kornblå tröja ;-)  Nåja det är ju mindre utgifter när jag inte ska ha kvar dem, har börjat med en månadslista med inkomster/utkomster som jag tänker hålla koll på så att det inte går helt åt pipsvängen med ekonomin.. Jag är ju som sagt inte så bra på att hålla i mina pengar, har lagt barnspärr på mina sparkonton så att jag inte går och småäter därifrån hela tiden utan har en fast budget att röra mig med. Blä vad tråkigt det ÄR!


Nå, för att inte fastna i soffan igen - jag höll på riktigt att somna i den igår - så ska jag springa ner till tvättstugan för att se hur det står till med den. Klockan sex kommer mamma och Johanna på visit och bestämde mig då för att göra laxen, men säg inte att det är senap i fyllningen för då kommer ingen av dem haha ;-)

   

Den här låten håller uppe stämningen både i städningen och på gymmet. När bröt du senast mot lagen? Jag är nog inne på min femtonde gång idag, den går på repeat hela tiden. Love.




Av Jennie Written Things - 20 januari 2013 22:36


Hej!

Sitter och ser på "No Reservation" och unnade mig precis en citronmuffins med gegga inuti, så gott! Snart blir det bed time här på Nytorget och imorgon väntar träning, beroende på vad träningsvärken säger, och ett besök på COOP för att hitta middagsmat. Det står mellan hel laxsida och kycklinggryta med champinjoner, velat mellan ett nytt laxrecept och Johans supergoda kyckling (eller fläskfilé, det går att variera) med soya, vispgrädde, champinjoner och bacon. Han bjöd på det en gång i Mariannelund och det blev till en paradrätt efter det, vi åt ihjäl oss minst sagt, haha.

Men hel laxsida och creme fraiche med dijonsenap och den obligatoriska citronpepparn... Det vattnas i munnen bara vid tanken. Jag får sova på saken. Och just nu känns det som att jag håller på att somna här i vår soffa, den har något jag vet inte, rovgivande, som får ögonlocken att ramla ner så fort man sätter sig i den. Nä, godnatt kära läsare! 

     

Av Jennie Written Things - 20 januari 2013 12:11


Hej! 

Träningsladdar med en ny komigång-lista på Spotify med de allra bästa rock/metal-låtarna genom tiderna och kollar fitnessbilder på Google. Jag har inte på riktigt börjat se gymmet som någonting som faktiskt kan ändra på hur jag ser ut och hur jag ser mig själv förrän jag ställde mig vid spegeln inne i omklädningsrummet efter ett gympass och bara, men vänta nu, sådär såg jag väl inte ut tidigare, eller...? Kul med förändring och kul att se att träningen faktiskt ger, att den förändrar, både från insidan och utsidan.


Träning är ingenting man ska mesa med, att ställa sig på löpbandet med sina nya fina, dyra löparskor, översminkad och slutar springa så fort en svettdroppe kommer fram för att man inte vill lukta om det nu skulle råkas gå förbi någon rätt skaplig man. Ingen bryr sig ändå om hur man ser ut, alla är där för en och samma sak - att träna, att uppnå resultat. Och ingen har någonsin drunknat av lite svett.


     
      

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards