Alla inlägg den 21 januari 2013

Av Jennie Written Things - 21 januari 2013 19:07

Hej! 

Bjöd mamma på senapstäckt lax, smörstekt brysselkål, grön bulgursallad och citron/dragonsås till middag och det var mumma, så receptet kommer nedan. Det var egentligen bara ett hopkok av alla möjliga ingredienser som faktiskt blev goda ihop och någonting jag definitivt ska laga här framöver också.

Till laxen:

Fyra portionsbitar lax a 125 gram styck
Creme Fraiche
Grovkornig senap
Salt och peppar efter smak och tycke

Till salladen:
Ett halvt huvud isbergssallad
Tio brysselkål
En portion couscous/bulgur
Broccoli
Ärtor
En liten rödlök
Apelsinskal från en halv blodapelsin
Krossade linfrön

Kombon är helt uppåt väggarna galen men det blir skitgott, jag lovar! Hittade ett recept på internet som jag gjorde om litegrann för att passa laxen.

Sås:
Creme Fraiche
Citronpeppar
Dragonpeppar
Salt

Chili

Lägg den tinade laxen i en ungssäker skål, sida vid sida. Krydda med salt och citronpeppar. Blanda en matsked senap, creme fraiche och andra kryddor och häll över laxen så att det täcker alltihop. Sätt in i ugnen, 175 - 200 grader i 20 - 25 minuter.

Blanda isbergssallad, broccoli, ärtor, brysselkål, krossade linfrön, rödlök och apelsinskal i en matberedare tills det bara är småbitar kvar, lägg sedan dit en portion couscous/bulgur. Stek därefter brysselkålen på högsta värmen tillsammans med en stor smörklick under intensiv omrörning i cirka fem-sju minuter, låt det sedan vara på ettan eller tvåan under lock tills laxen är färdig. Häll över smält smör innan servering.

Resten av Creme Fraichen använder du till såsen: Häll i citronpeppar, dragonpeppar, lite salt och lite chili och blanda. Sätt i små kaffekoppar som du sedan ställer på varje tallrik och fyller upp resterande plats med laxröran, brysselkålen och grönsalladen och servera. Jättegott om än ganska komplicerat med matberedaren och gud vet vad för att få i ordning på allt, men resultatet blev supergott.


 

Jag som inte är van vid senap tyckte att det här var en bra start på att börja äta även det. Lagom starkt och kryddigt och lagom smak av senapen, men det går givetvis att utesluta den helt eller minska ner från en matsked till en halv eller liknande. Ett bra helgmiddagrecept kanske?


Av Jennie Written Things - 21 januari 2013 14:42

Hej! 

Pausvila från städningen så passar på att kasta in ett inlägg. Två tvättmaskiner är igång, laxen är på tining (ICA hade bara portionsförpackningar och inte hela sidor, så jag köpte bara portions till middag) och mitt och mammas H&M-paket ligger på köksbordet. Jag ska skicka tillbaka allt utom ett par träningsbyxor, de tre tröjorna var för stora (??), linnet också för att inte tala om byxorna. 25/30 brukar jag ha på jeans men nähä, tydligen inte, så de åker tillbaka också. Hoppas mammas grejer passar däremot, kastade ett par avundsjuka ögon speciellt efter hennes kornblå tröja ;-)  Nåja det är ju mindre utgifter när jag inte ska ha kvar dem, har börjat med en månadslista med inkomster/utkomster som jag tänker hålla koll på så att det inte går helt åt pipsvängen med ekonomin.. Jag är ju som sagt inte så bra på att hålla i mina pengar, har lagt barnspärr på mina sparkonton så att jag inte går och småäter därifrån hela tiden utan har en fast budget att röra mig med. Blä vad tråkigt det ÄR!


Nå, för att inte fastna i soffan igen - jag höll på riktigt att somna i den igår - så ska jag springa ner till tvättstugan för att se hur det står till med den. Klockan sex kommer mamma och Johanna på visit och bestämde mig då för att göra laxen, men säg inte att det är senap i fyllningen för då kommer ingen av dem haha ;-)

   

Den här låten håller uppe stämningen både i städningen och på gymmet. När bröt du senast mot lagen? Jag är nog inne på min femtonde gång idag, den går på repeat hela tiden. Love.




Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards