Alla inlägg under april 2013

Av Jennie Written Things - 2 april 2013 21:59

Hej! 


Medan männen i familjen Isaksson låg i varsin soffa och såg på hockey satt jag med Damernas Värld i fåtöljen och följde med med ett lojt, ointresserat öga. Jag skumläste mest men snubblade över ett dubbelsidigt uppslag på den nya mascaran som kommit ut för inte så länge sen och den gör verkligen fransarna lika enorma som på bilderna företaget visar upp, den är heeelt gudomlig! Jag har tidigare provat både Colossal, False Lash Effect, 4 dimensions och Eva Longorias Million Lashes men den här slår dem alla både i kvalité och i pris. För 125 kronor får du underbart långa ögonfransar som inte smular under dagen, nya favoriten enligt mig! 


 

Det kanske inte syns så bra här men ögonfransarna blir på riktigt centimeterlånga   


 

Av Jennie Written Things - 2 april 2013 11:15

Hej! 

Eftersom att jag ligger cirka fyra månader efter med min bok som skulle varit klar i november, allra senast i december vill jag sitta så mycket som möjligt med den innan tidsfristen helt går ut. Jag har gått en kurs i Kill Your Darlings och nu måste jag tuffa till den, göra den råare, för jag vill inte, lika lite som läsarna, sitta med en äcklig kärlekssaga femhundra sidor igenom. Jag vill att det ska vara toppar och dalar och visst är det också det i boken, men jag förlänger dalarna och gör dem lite mindre lättsmälta.


Men jag blir så fruktansvärt stressad. Johan kommer från ett håll, ska vi gå ut en sväng i det fina vädret? Timmarna passerar och det känns som att jag inte får någonting gjort....  Lägenheten måste städas, bytas sängkläder, boka tvättstuga, vika kläder, sätta in kläder, handla, besöka våra nära och kära, umgås med vänner, träna, diska, för att ingen gör det om inte jag gör det. Dammsuga har vi inte gjort på två veckor så jag tog fram den igår, tror inte ens att Johan har märkt nåt. Stress stress stress. Söka jobb. Utbildningar. Flytta. Jag måste få klart min bok NU för sen är det försent, sen är jag uppe i jobb eller studier....


Jag har sagt tusen miljarder gånger att nu är min bok klar men den är inte det, jag känner det, den är inte mogen, jag är inte mogen. Jag har inte skrivit så bra som jag kunnat - för tre år sen, fyra år sen när jag började med den var jag en annan person som skrev på ett annat sätt, och att blanda det med nu... Det blir sån skillnad. Jag vill inte vara den person jag var för fyra år sen i skriftlig mening. Och nu gnäller jag igen. Gud, jag brukar aldrig gnälla. Jag brukar alltid vara glad och leverera fina, trevliga blogginlägg, men nu är det stressen som skriver, inte jag. Jävla bok. Skriv dig själv, vet ja. Jag är less dig.



 




Av Jennie Written Things - 2 april 2013 00:02

Hej!

Hade helt missat att det var skämtens stora dag idag, skadeglädjens dag! Känns sådär att komma på något riktigt fyndigt på en tio-tolv minuter till klockan slår om så jag tror jag låter bli, är supertrött från träningen och middagsätandet vid tio pga det sena träningspasset, ögonen faller igen mer och mer. Men vi har hunnit med att se Game of Thrones S03E01 som släpptes igår och jag är käääär men sur, skulle gå in på CDON:s hemsida häromveckan och då hade de böckerna på rea... Och naturligtvis, naturligtvis måste det komma upp ett pop up fönster på den fjärde med en egenkomponerad text vid sidan om: "Äventyret fortsätter! Alla är nu döda, han och han och den och den och hon och den..."

Varför i hela friden rulla upp den fjärde och inte första om man nu absolut måste?! Och varför skriva en egen "baksidetext" när den vanliga inte avslöjade ens namnet på nån!!! Jag ville inte veta att "alla är nu döda" när jag är på bok två och det finns fyra-fem till att läsa. Bajs och bajs och arg blev jag, började typ lipa när jag såg han och han och den och det i det nya avsnittet... Och jag bara visste att they're all gonna die... Nåja, inte alla förstås, men fler än vad som hittills kolavippat. Usch...

Och det var INTE ett aprilskämt! Nu ska jag stänga mina brungröna för idag, imorgon är en ny dag med mer träning på schemat :) Godnatt alla!



Av Jennie Written Things - 1 april 2013 14:37

Hej! 


Jag hade helt glömt bort att lägga ut receptet på min blomkålssoppa märkte jag, oops! Mina mått är som alltid baserat på ögonmått och synvinkel men jag tror nog att jag fått ihop det så likt min soppa som möjligt.


Mättande blomkålssoppa LCHF med spenat


Ett halvt paket djupfryst blomkål

Ett par stycken djupfrysta broccoli

Djupfryst, hackad spenat (du ser själv hur mycket du vill ha i)

Salt och peppar (jag använde svartpeppar, vitpeppar,

paprikakrydda, lite chili och eh... citronpeppar)

En grönsaksbuljongtärning
En klick smör/margarin
En burk fet creme fraiche 

Bacon eller rårivna morötter som garnering


1. Koka blomkål, broccoli och spenaten i samma kastrull tills de blivit mjuka tillsammans med salt och en grönsaksbuljongtärning (eller sätt ner den på punkt tre). 
2. Häll av vattnet så att det bara finns litegrann kvar, det ska inte täcka blomkålen.

3. Häll i creme fraichen, rör om med en slev. Salta och peppra. Gillar man vitlök kan man gärna ha i det också.

4. Mixa soppan så slät du vill ha den med hjälp av en stavmixer eller handkraft. Den ska bli ganska tjock i konsistensen.

5. Servera med antingen knaperstekt bacon ovanpå eller rårivna morötter. Båda alternativen är supergoda, baconet om du vill ha extra salt och morötterna om du vill ha lite mer att tugga på.

6. Ät och njut! 

 



Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards