Alla inlägg den 20 mars 2014

Av Jennie Written Things - 20 mars 2014 18:40


Ja alltså, nu har jag försökt hur länge som helst att komponera en första mening här men raderat allihop då jag helt tappat inspirationen för att skriva  detta inlägg. Jag känner mig så hängig och förkylningen är verkligen på ingång och står inte bara i dörren och trampar så jag vill bara äta mig rund och go, sådär som man gör när man är förkyld, och lägga mig ner i soffan med en tidning. Det kom två nummer av Amelia i brevlådan idag och igår, jättekul tänkte jag, lite mysig kvällsläsning sådär. Tills jag såg att de var fulla med feministpropaganda om att vi kvinnor borde sluta raka oss bland annat. Så jag vet inte... Nu ligger de på vardagsrumsbordet och har tappat sin glans. Typiskt. 


Nä nu gaskar vi upp oss. Det verkar bli ett inlägg i alla fall. Skrivandet har aldrig svikit mig, bara inspirationen då och då. Det känns som att jag behöver en uppfräschning, vind under mina skrivna ord. Som ruskar till dem och plötsligt formar något alldeles fantastiskt så jag äntligen kan trycka den. Dem. För de är flera stycken halvklara, nästintill helklara som jag bara... vet saknar något. Eller det gör de väl inte egentligen, det är bara min perfektionisthjärna som tycker det. Jag vet att jag borde sänka garden men det går inte. Jag vill att mina texter ska vara så bra det bara går. Därför vill jag ut och resa, se något annat ett tag, för att få tillbaka inspirationen. Jag menar... en enda natt på ett värdshus blev en bok på sexhundra sidor... tänk vad nästa inspirationsrunda kan göra!


En enda nattlig dröm blev en bok på trehundra sidor och ett MVG i projektarbete... Jag skrev och skrev och skrev i flera månader och sen var den klar. Varje dag satt jag där med fingrarna trummandes mot tangentbordet. När inspirationen kommer så kommer den verkligen. Den slår ner, fullständigt, bildar världens krater och jag skriver så fingrarna blöder och ögonen gör ont av att läsa, läsa, läsa alla ord som sprutas ut ur fingertopparna. Jag väntar på ett sånt moment nu. Nåja vi går ju mot vår och sommar så det vaknar nog om en stund. Jag hoppas det så mycket, om jag ska publicera min första bok under året 2014 vilket är min stora dröm.


  


Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards