Alla inlägg den 28 augusti 2012

Av Jennie Written Things - 28 augusti 2012 11:13

Hej!


Nu tänker jag ta upp ett ämne som jag funderat på länge, nämligen detta hen, men jag tänker inte diskutera i en oändlighet. En gång för alla - HEN. FINNS. INTE. Antingen föds man som en HAN eller en HON och även om man är en HON och klär sig som en HAN är man fortfarande en HON, och tvärtom. En HON och en annan HON kan inte få barn tillsammans, och inte två HAN heller, det måste till en HAN och en HON för att föda fram nästa generation, och en HEN kan inte få barn med en annan HEN. MEN jag har absolut inget emot homosexuella, om de söker kärlek hos samkönade så låt dem, jag tycker bara att det är bra. Jag hatar tanken på feminism, att alla ska vara jämnställda. Vi är aldrig jämnställda, HON och HAN. Vi är bra på olika saker, vi kvinnor är inte lika starka som männen, inte i muskelmassa, och de är inte lika starka som oss i psyket. Skulle män föda barn skulle det bara bli ett barn för att de inte skulle klara av smärtan, och det är faktiskt sant, men jag skulle aldrig i livet orka lyfta en tjugokilos yxa och hugga ved eller bära tunga säckar.


Jag tror på självständighet, men jag blir bara glad om Johan plockar efter mig om jag har lämnat kläder på golvet och ser efter mig och tar hand om mig, för han är "familjens överhuvud", nu menar jag inte att han äger mig eller på annat sätt bestämmer över mig, men han BRYR sig och tar hand om mig. Jag skulle inte stanna i ett förhållande om jag blev slagen eller på annat sätt misshandlad, så det handlar inte om meseri eller att jag är undergiven. Världen kommer alltid att vara männens värld, männen kommer alltid att vara överhuvud i världen. Det bara är så, hur mycket feministerna än gnäller.


Det är 2000-tal, men vi lever ändå efter samma princip som vi gjort i hundratusentals år där männen alltid har bestämt och varit huvudet högre, trots att vi kvinnor nu är mer accepterade att stå för våra egna åsikter. Men det är männen som härskar, fortfarande, och nej, det finns inga HEN. Den dag jag och Johan får barn eller den dagen jag blir gravid och folk frågar vilket kön det är på bebisen fastän jag inte har kollat upp det så tänker jag säga att JAG VET INTE, för det är fan ta mig inte en HEN jag väntar. HEN finns inte. Du har antingen snopp eller mus, så är det bara. Och även om jag bara är tre månader gravid så har barnet i magen antingen det ena eller det andra, åtminstone början av den, och ja, jag tänker klä mina pojkar i blått och mina flickor i rosa även om det inte är något fel på att klä flickor i blått... men min son ska INTE bära rosa. Kom ihåg, detta är MINA åsikter!!!


Jag vill uppfylla mina drömmar men jag vill inte ha ett jobb som gör att jag tjänar en miljard mer om året än Johan, för det är männen som ska tjäna mest och ta hem pengarna varje månad och det är vi som ska föda barn och ta hand om familjen. Vi säger det inte rakt ut, men det är så. Det har alltid varit så. Jag vill att Johan fortsätter att ta hand om mig, att han sporrar mig i mina drömmar och tankar och att han ibland säger vad jag ska göra. Det handlar inte om underkastelse utan snarare respekt. Hur roligt hade inte det sett ut om jag, pyttelilla Jennie, bossar över sin egen sambo medan jag sitter och målar naglarna medan han dammsuger, diskar, tvättar? Det handlar om givande och tagande och att ha ett sunt förhållande till varandra, lika mycket givande som tagande. Vi gör allt tillsammans därför att vi vill ha det så, men jag vet att han är "mannen i förhållandet"... för vem är det som överöser vem med kramar och kyssar och har lagat mat när han kommer hem? Det är oftast som alltid jag som gör det. Klart att han diskar och dammsuger och städar, det handlar inte om det, men då är det inte jag som har bett honom om det.


Johan är min pojkvän, min sambo, och han äger inte mig. Men han är och förblir man och världen är och förblir männens spelplan. De kan inte göra vad de vill med oss, men tänk ändå... är det kvinnorna som misshandlar sina män och slår dem hälften till döds och när männen flyr följer de efter och överöser dem med lovord och presenter om en bättre värld, när allting sedan fortsätter? Vem är det som håller i de flesta knytnävsslagsmål, vem är det som är USA:s president, vilket kön har varit president i tvåhundra år?


Jag menar inte att världen ska vara rädd för männen eller att kvinnan ska underkasta sig inför dem, men det kommer ta många, många, många år innan vi blir jämnställda. Men HEN finns för den skull inte. Hen kommer aldrig att finnas.


 

Av Jennie Written Things - 28 augusti 2012 09:09


Hej!

Bjuder på lite humor på morgonsidan när man är trött som en zombie och inte har någon vidare inspiration till att göra... någonting. Skrattade som ett tok till den här igår. Mycket bättre än originalet, i alla fall enligt mig.




Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards