Alla inlägg under november 2012

Av Jennie Written Things - 20 november 2012 16:35

Hej! 

Med Spotify och en random musiklista i bakgrunden försöker jag ge liv åt den stelfrusna fläskytterfilén jag köpte för ett par dagar sedan, tänkte bjuda min man på pommes och bea sen när han kommer hem. Har varit ledig idag och hör och häpna - två timmar av den dagen spenderades på gymmet! Jag sprang en och en halv kilometer, ganska precis 100 kalorier och det dubbla på crosstrainern. Vilken härlig känsla, stolt är jag :) Trodde inte att jag skulle orka, har tappat allt var kondis heter... Men skönt var det! 

Sen moddade jag Skyrim, gjorde städerna lite finare och satte in ett extra vapen - "vanliga" sådana har ungefär 20-50 i Damage, detta hade 624... Kan ju bara meddela att drakarna dör, trots en hög svårighetsgrad, av två slag ungefär ;-) Min assistent får inte så mycket att göra... och ändå säger han hela tiden "åh det är så härligt att göra nåt annat än att  sitta hemma i Rorikstead", jadu ditt svärd blir bara använt som prydnad dessvärre. Hans namn? Erik the Slayer, förklaring på det: "Min far sade åt mig att ta ett namn som man är bra på. Men vem tror du blir imponerad av "Erik fåraherden eller Erik salladshuvudet?" Haha!

Skyrim är mer än bara ett fantasyspel. Du kan gå vart du vill, göra vad du vill, du kan bli vad du vill, krigare, magiker, alchemist, gift, skaffa barn, bygga dig ett hus, bli Thane i de olika städerna (typ, kungens högra hand). Det är som på vikingatiden ungefär, och jag bara älskar det, det finns sååå mycket att göra, man tröttnar aldrig. När Johan började berätta om det tänkte jag; nä nåt sånt där är ingenting för mig... Men sen när jag började spela det blev jag fast. Och det roliga är att det ser så vansinnigt verkligt ut, grafiken är oerhörd. Alla borde prova Skyrim, till och med de som är som jag, som bara hittills kört Max Payne och Half Life och liknande :-D

Nu ska jag gå och titta till pommesen, ha en bra tisdag! 

 

Av Jennie Written Things - 19 november 2012 20:46

Hej! 


Ringt ett par samtal idag, håller nu alla tummar och tår för att det ska gå vägen. Och ett par nya ideer har ramlat ner i huvudet, mestadelen av dem när vi satt vid bordet och åt av farmors berömda palt. Funderar på att höra med mitt gamla jobb om de vill ha tillbaka mig, det var hur kul som helst och återigen var det till stor del personalen som var underbara - men den gången handlade det om levande människor man hade att göra med och inte med en telefonsladd emellan. Jag pratar om Skogsgläntans ålderdomshem där jag sommarjobbade tre veckor sommaren 2010, mestadels i köket, och där trivdes jag superbra.


De sade att de ville att jag skulle komma tillbaka, så varför inte? Det är ett jobb och om de accepterar mig igen skulle jag bli superglad. Jag gillar att ta hand om människor, gillar att prata och socialisera mig. Jag har ingenting att förlora på det, det värsta jag kan få är ett nej och då är det bara att leta vidare. 


Om inte annat så får jag försöka sälja mina böcker och noveller till förlag/tidningar. För arbetslös, det tänker jag INTE gå, inte så länge jag inte går skola.



There can be miracles when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracle you can achieve
When you believe

They don't always happen when you ask
And its easy to give in to your fear
But when you're blinded by your faith
Can't see your way clear through the rain
A small but still resilient voice
Says hope is very near



Av Jennie Written Things - 18 november 2012 22:56

Hej! 

Varit på gymmet i två timmar idag, kommer ha grym träningsvärk imorgon haha. Men jag tycker mig känna att jag har fått bättre flås och bättre ork, inte för att jag vet om det är möjligt efter cirka tre veckor/sju-åtta gånger på gymmet, men ändå, jag orkar mer och dör inte efter fem minuter på crosstrainern som jag gjorde i början.

Nu ska jag och vi lägga oss för idag, Johan börjar 07:45 imorgon och jag 09:45. Känns redan nu som att jag kommer ha grym träningsvärk imorgon igen men det är det värt. Har inte gjort så mycket av ansträngning i helgen, städat, diskat, lagat mat, legat i soffan och sett flera avsnitt av Arrow, ätit biskvier ♥, inte stigit upp förrän ett i lördags, och så det obligatoriska Skyrim förstås. Men det var härligt, härligt att inte behöva göra många knop. Mahinae Supremacy var skitbra i fredags, men det såldes inga öronproppar så ljudet slaktade öronen kan jag ju tala om, men det var det värt. De ser man inte varje dag och det var annat än att bara ligga hemma i soffan. 

Nu ska jag längta efter Norrmalmia där jag, förhoppningsvis, ska och se Raubtier, Sabaton och Dynazty den 7/12. Dagen innan fyller min fina fina syster år och jag har tänkt ut världens roligaste present, vilket kanske kan komma att innebära en bilfärd någonstans. Mer säger jag inte med risk för att hon tjuvläser detta, men kul kommer det bli, det kan jag försäkra :-D Jag har världens bästa syster ♥

 


Av Jennie Written Things - 16 november 2012 19:55

Machinae Supremacy ---->

Av Jennie Written Things - 16 november 2012 08:09

Hej!

Trött, så trött. Snoozade jag vet inte hur många gånger och var lika trött varje gång, tillslut släpade vi oss upp ur sängen vid tio över sju och åt frukost på jobbet... Tillsammans med ett par andra som också såg ut som att de sovit alldeles för lite. Gah, mina ögonlock är som tegelstenar! Käääämpar med att hålla uppe dem och inte blir det sova förrän sent inatt - Machinae Supremacy står nämligen på schemat efter jobbet! Sitter och nöter igenom dem nu, chatten verkar död och likaså telefonerna. Verkar vara som att John Blund jobbat övertid med resten av befolkningen i detta land också....

Jag kan passa på att säga att företaget jag arbetar för har nyligen rekryterat 20-30 nya Sales Agents som sitter i Stockholm. Det gör att min samtalskvot blir lägre och det ringer mer sällan än vanligt, betydligt mer sällan för att vara exakt. Och vad ska man då göra...? Alla sitter framför sin dator och har ingenting att göra, de flesta sidouppgifterna har flyttats till Stockholm de också, så det enda som finns kvar är att surfa på internet. Vad passar då bättre än att skriva blogginlägg? Det slår hål på ett par minuter, halvtimmar emellanåt, och uppehåller mig MELLAN samtalen. Givetvis gör jag mitt allra bästa på jobbet med mina arbetsuppgifter, det gör och försöker jag göra varje dag. Jag älskar ju detta jobb.


Av Jennie Written Things - 15 november 2012 10:00


Hej!

Sååå bra film, började med att lipa och slutade likadant. Den var helt enkelt underbar, men efter att ha läst boken måste jag säga att jag förväntade mig "steget högre" - lite råare, lite högre tempo så att säga. De utestängde så många grejer ut boken och Bella sade sammanlagt typ tio meningar i hela filmen, konstigt egentligen när boken var helt efter hennes tankar, förutom de kapitlen om Jacob då förstås. Men bra var den, det kan jag inte förneka, men inte min favoritfilm av de fem :-)

Men jag relaterar så mycket till Bellas tankar. Så som hon rörde i Edward, sättet hon gjorde det på, det var inte bara det att det SKULLE vara så utan också för att de var tillsammans på riktigt, utanför filmen, och man kunde se hur kära de var i varandra, hur djupt de älskade varandra. Ingen hade passat bättre i rollen som Bella än Kristen Stewart. Och precis så mycket älskar jag Johan. Det går inte att beskriva, det gör inte det, men hon visste och jag vet att vi kommer älska dem resten av våra liv vad än som händer. Dessutom har hon likadant hår som jag och tänker likadant, är lika klumpig och en medfödd förmåga att vela väl. Jag har sett mig själv i henne redan från första stund även om jag kanske visar, ehum, lite mer känslor ;-) Filmmusiken är så perfekt också, hade inte kunnat vara bättre heller, ååh. Bara för det ska jag skumma igenom den på Spotify nu ♥

  










Av Jennie Written Things - 14 november 2012 14:50


Hej!

Halkade iväg mot sjukhuset idag under lunchen för att prata med min diabetessjuksköterska och samtidigt hämta ut nya nålar och sprutor, är inne på mina allra sista från förra ransonen så det är hög tid att förnya dem. Kastade i mig gårdagens fläskfilégryta som Johan lagade till middag och wokgrönsaker och skulle såklart råkas trycka in lite för många enheter insulin samtidigt. Tog en halvtimme så låg jag och suckade över mitt 3.0-värde så väl på jobbet igen åt jag två Rollo-kolor (man får när man är låg!) och satte mig sedan vid datorn igen. Har förövrigt en ny bakgrundsbild, en typ OH THAT SEXY BEAST - tidigare hade jag Jimmie Strimell men nu kände jag för att byta till en annan "mell" - nämligen Stephen Amell, lite snyggare, lite bättre. Lite damn mycket hetare i Arrow. Ja jag är nitton år och tjej, men Stephen är snygg som tusan ändå.

Ikväll blir det att gå på avslutningen på Twilight och enligt vad jag har läst och hört så är det den bästa filmen av dem alla iiiihh :-) Så förväntningarna är stora! Men jag har som sagt läst boken så jag vet hur allting slutar, kommer bli intressant att se hur producenten har knåpat ihop the big finale... Och jag vet att jag inte kommer att bli besviken, har jag inte gort det hittills så lär jag inte bli det den här gången heller. Som jag längtar!!! 


            
Ja alltså ni ser ju själva, det är ju så att man får lite ont i magen varje gång man ser skrivbordsbakgrunden höhö. Jag vet inte varför, men that's what I'm talking about - lite skäggstubb, spretigt hår och de där vansinnigt läcka ögonen, precis så som Johan ser ut ungefär. Mums, hade min karl varit med i Arrow eller något annat liknande program med oljeinpackade muskler så vet jag en som hade suttit bänkad och dreglat :-D Kärleken må vara blind eller i alla fall ganska närsynt, men nog fan tycker jag att Johan är det snyggaste på denna planet, utan tvekan. Haters gonna hate, but he is.

Av Jennie Written Things - 13 november 2012 19:15

Hej!

Drog en rejäl sovmorgon i morse och vandrade iväg till ICA för att köpa frukost bestående av en kyckling- och räksallad. Väl då märkte jag att klockan redan var en bra bit baki elva så jag promenerade till jobbet och satte mig där och åt frukost, vadå hemkänsla så fort man kommer in i byggnaden men befunnit sig i dagligen i sexton månaders tid? Haha. Surrade lite med ett par jobbkompisar och så var frukosten nere, dags för dagens jobbande!

Tack vare chatten och ett kort möte tog jag lunch först 16:30 istället för 14:45 som jag egentligen skulle gjort, och nu sitter jag här på sista biten av jobbet och har min "rast" jag annars alltid brukar glömma bort att ta. Lunch/middagen fick bestå av en röd låda från Felix, gud nåde goda oxjärpar! Och den sista muffinsen från söndagens jobb-bakande. (Familjekänsla, jag säger ju det. En av oss bakar ofta här på jobbet, när hon är på jobbet, sååå gott.) Fuck diabetes, en gång i veckan kan man väl unna sig ;-)

Och snart blir det hemfärd med fläskfilé och pastawok till middag. Imorgon väntar jobb mellan 09:45 och 18:00 och den hett efterlängtade TWILIGHT-finalen och så hämtning av biskvier som du underbara Catta har bakat i riktig LCHF-diabetesstuk. Jag är så tacksam, du är en ängel!

     

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards