Direktlänk till inlägg 30 december 2013
Fröknäcke
Det här receptet på fröknäcke har jag fått av min fantastiska vän Frida. Har nu gjort två satser av det och det är lika försvinnande gott som morotssoppan, och en fantastisk kombo till det. Inte minst superenkelt att göra! Det är inte helt LCHF-vänligt men betydligt bättre än vanligt bröd. Jättegott med ost och gurka på och chai-te vid sidan om, eller med skinka och räkost. Mmmm. All eloge till Frida, receptet kommer här:
♦ 2 dl majsmjöl
♦ 1 dl solrosfrön
♦ 2 dl sesamfrön
♦ 1/2 dl linfrön
♦ 1/2 dl olja
♦ 3 dl kokande vatten
♦ Flingsalt
♦ Värm upp ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom saltet.
♦ Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper under. Det ska bli ett relativt tunt lager.
♦ Strö på flingsalt och in i ugnen. Receptet säger 175 grader i 75 minuter, men sista brödet blev klart redan efter fyrtio. Det ska kännas hårt när du slår lite försiktigt med en gaffel, känn i mitten så den inte är mjuk. Stäng av ugnen när sidorna är klara och låt den vara i tio-femton minuter i eftervärme.
♦ Bryt i lagom stora bitar och ät med morotssoppan (recept finns i Recept-kategorin) och ett tjockt lager ost på. Mmmm. Nu är brödet snart slut och vi bakade det igår kväll, haha. Varning för överätning!
Livet rullar vidare. Vi arbetar båda två som förskolepedagoger, lärare, lärarassistenter, elevassistenter, resurs, extra resurs, resurspedagog, fritidspedagog... Vikarier alltså. Det är faktiskt väldigt roligt och man kan i stor mån välja sin ege...
Klockan är bara lite över 22 men vi och jag har legat i sängen sedan bastun som blev en lång dusch halv nio. Bastun startade inte, den jäkeln. Eller den startade men den blev inte varm. Så mycket att vänja sig vid och lära sig när man just flyttat in...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|