Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Jag rammmmlade med maten (eller afraid of aging)

Av Jennie Written Things - 30 oktober 2012 21:42

Hej! 


Känner någon sig sugen att ge bort en sisådär tre-dagars-lön till mig? Jag har varit hemma från jobbet IGÅR, IDAG och förmodligen IMORGON också bara för att jag har bajsfeber och mår dåligt. Usch, det bara snurrade i huvudet när jag satte mig på jobbstolen och att hitta orden var inte det enklaste, låter som en tolvåring i målbrottet eller något.


Pinsamt är det. Jag hatar att vara sjukledig. Hatar att ringa jobbet och säga "jo, ja, jag kan inte jobba idag", för jag skulle allvarligt talat kunna jobba om så en såg hade skurit mig i två bitar. Nä, inte direkt, men på ett ungefär.


Det enda bra i historien är väl att jag inte har halsfluss, inget ont i halsmandlarna, men väl i halsen, vilket är nästan lika jobbigt. Jag är hes, och det gillar jag inte, för rösten är mitt främsta redskap inom mitt jobb. Utan min röst kan jag inte arbeta, och kan jag inte jobba får jag inga pengar. Blä. Usch. Jag är arg.


Och täppt i näsan så jag knappt kan andas. Ögonen svider. Positivt, positivt, positivt. Till påsk har det gått över. Ja ja, men det är länge dit. Ett halvår, ungefär. Och om ett halvår, mindre än så faktiskt, så fyller jag tjugo år. Jösses.


Jag vill inte ens tänka på den siffran, den är alldeles för stor. Jag vill inte vara så gammal. Eller, jag vill vara så gammal, men inte på pappret. Jag vill inte att folk ska se på mitt ID, på mitt körkort, och se att jag är vuxen i ordens alla bemärkelser, att tonåren är över, att jag nu måste vara så vuxen som alla förväntar sig. Jag känner mig inte så vuxen, inte alls... På många sätt gör jag det, på många sätt är jag också mognare än många andra i min, och en äldre, ålder. Men jag vill för den skull inte vara det offentligt, svart på vitt. Hej jag heter Jennie och jag är tjugo år gammal.


Tjugo är en skräcksiffra. 18 var en skräcksiffra, 19 är mittemellan. Men 20. Herregud. Och Johan, förlåt, men han är närmare trettio än tjugo. Fattar ni åldersnojan på riktigt? Jag kan inte begripa att min farfar om bara en månad är närmare 80 än 70, eller ja, mittemellan. Att mina föräldrar är närmare 50 än 40.


Att min lillasyster snart är 15. Femton år! När jag var femton... Det känns som typ, förra året? Och det är fyra år sedan, haha. Fyra år sedan! Nej, usch, jag vill inte prata om åldrar och jag vill inte vara förkyld. Åldern kan man inte styra över, man är bara så gammal man gör sig. Det är egentligen bara en siffra på ett papper, men vilken siffra sen. Jösses. Siffran 20... Bara ordet ger mig rysningar.


 
Och dig, din sura mupp för att jag bet i en gaffel, så-som-jag-alltid-gör-när-jag-äter, dig vill jag vara med tills jag är 90. Hör på den du, 90! Det är mer än 20. Det är mer än dubbeltdubbeltdubbelt från 20. Jag vill bli gammal med dig, men jag vill bara inte bli gammal... Haha, jag är så knäpp, måste vara febern som gör det.


Orkar knappt hålla uppe ögonen. Kanske behöver vila, en riktig vila. Ingen stress, inga tankar på jobbet. Den som ändå hade råd med sånt - jag tillhör inte den kategorin, så jag får försöka släpa mig upp ur sängen imorgon och fara på jobbet. Jag vet att jag inte borde, men jäklar också. Jag har verkligen inte tid eller råd att vara sjuk, inte nu!




Det här klippet är så JÄVLA roligt!!! Jag har sett det hur många gånger som helst och skrattar fortfarande lika mycket. Dialekten är så skön!! "Jag liksom rammmmlade med mateeeen". "Spaghetti ååå köttfärssååååås". Se den och du har något att skratta åt natten igenom. Det är inte bara Jennie-kvälls-humor, det är Humor På Högsta Nivå Alltid. God natt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jennie Written Things - 1 april 2018 20:06


Påsken är här och alla barnen Isaksson är samlade med sina respektive. Jag har suttit ute i stugan mot solväggen och halstrat korv med mina nära en förmiddag när solen sken. Ansiktet värmdes upp av vårsol och av deras skratt och historier. Sedan sp...

Av Jennie Written Things - 15 februari 2018 07:57

  Livet rullar vidare. Vi arbetar båda två som förskolepedagoger, lärare, lärarassistenter, elevassistenter, resurs, extra resurs, resurspedagog, fritidspedagog... Vikarier alltså. Det är faktiskt väldigt roligt och man kan i stor mån välja sin ege...

Av Jennie Written Things - 12 februari 2018 19:38

Igår träffade jag en stor valp-Rottweiler som var så fruktansvärt fin med tjock, härlig päls och som tryckte sig mot mig när jag kliade honom på rumpan. Det fick mig att vela ta upp erbjudandet om vaccination mot min extrema kattallergi, vilket går...

Av Jennie Written Things - 3 februari 2018 22:39

Klockan är bara lite över 22 men vi och jag har legat i sängen sedan bastun som blev en lång dusch halv nio. Bastun startade inte, den jäkeln. Eller den startade men den blev inte varm. Så mycket att vänja sig vid och lära sig när man just flyttat in...

Av Jennie Written Things - 2 februari 2018 22:13


Vi tar allt en dag i taget. Även om de mentala listorna är långa, fyllda med text och saker att bocka av en efter en. Jag älskar listor. Alltid gjort. Aldrig varit tillräckligt strukturerad för att ha koll på dem, men vad gör det, listorna skrivs änd...

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards