Alla inlägg den 9 maj 2016

Av Jennie Written Things - 9 maj 2016 18:34


Det är så underbart fantastiskt jättefint väder ute nu så man blir helt lyrisk när man går ut eller sitter vid busshållsplatsen i klänning och det är varmt. Vindbrisen över ansiktet, solstrålarna, till och med i skuggan. Jag njuter. Jag blir så lycklig i själen av sådant här väder. Alldeles lagom varmt. Häggen blommar, man kan springa utan tjocka tröjor, gå omkring i shorts och t-shirt och njuta av solstrålarna över armarna. Näktergalen sjunger, hundratals fanfarer i skogarna av alla de sorter och allting blir så grönt, så skönt.


Jag var hemma på besök i Norrbotten nu under långhelgen och det var lika fint väder där. Att träffa de sina medan solen skiner, prata om minnen och om drömmar och om platser som har något speciellt över sig, är speciellt i sig. Jag åkte därifrån med lättade axlar och kom hem till ett vansinnigt vackert Stockholm, där klänningen genast åkte på och jag och Johan satte oss på balkongen och hade grillmiddag med några vänner och cyklade hem mitt i natten och det var fortfarande varmt.


Sådana här dagar tänker man på att man så gärna vill cykla ut i Sverige, promenera bland ekskogarna på Öland, känna doften av hav och tång och får och frihet. Skriva klart den där boken på en altan någonstans i morgonsolen, skratta och dansa utomhus till en döende sol och att gifta sig och att klättra i berg med hisnande utsikt. Äta lunch på en avlägsen taverna. Ligga länge i en stor dubbelsäng med en sänghimmel av skira tyger som långsamt lyfter sig i vinden och bara vara, prata, skratta, mysa, pussas; solbränd och fräknig.


Höra vågornas brus. Äta glass. Bada naken i midnattssolen, eller hoppa från en klipphäll rakt ut i det friska, svala vattnet och sudda bort dagens solsveda. Jag älskar färgerna, ljuden, av sommar. Jag inspireras av sommaren. Allt som ligger för ens fötter. Jag vill ha alltihop, som en buffé eller en strutglas med extra allt för 75 kronor bara för att jag inte vill välja.


Jag älskar sommaren.


Jag älskar det här.


Gå ut i skogen och bara vara, lyssna, se. Andas in friheten. Det här är frihetskänsla för mig.


Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards