Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Jennie Written Things - 15 januari 2014 13:00


Har befunnit mig på gymmet nästan hela morgonen, blev två och en halv timme inklusive dusch och bastu och diverse ritualer. Benpass med skivstång och kettlebells och en massa strechning då mina höfter är jättestela och jag svankar när jag gör benböj. Lite slit och tänj och snart gick det jättebra. Igår kväll var jag, Johan och Johan och såg the Wolf of Wall Street på bio och den var faktiskt riktigt bra och inspirerande. Fördomar har vi alla och det är väldigt lätt att se ner på "de rika" och tänka att de är helt blåsta i huvudet och jätteytliga... men då får man tänka en extra gång, vad har de gjort för att hamna där de är idag? Hur har de gjort och hur är det möjligt? Deras resa startade också på noll en gång i tiden. Alla föds vi nakna.


Men jag blev lite irriterad. Eller mycket irriterad... När han åkte fast för svindleri efter att ha sålt aktier för många hundra miljoner kronor och blivit stormrik passade det plötsligt inte frugan längre, som ville ha skilsmässa och skulle då fan ta båda barnen med sig och han skulle inte ens få se dem mer. Och där har hon levt i lyx och flärd i tre år och fått allt hon pekat på och mer därtill och vänder ryggen till så fort saker och ting går lite snett och beskyller honom för det ena och det andra och det tredje (okej att han var drogberoende och allmänt irriterande men han hade sina anledningar). Det jag menar är att kvinnor har sådan makt. Jag som kvinna kan säga precis vad jag vill till min man om att jag ska ta barnen och om jag inte har några bevis på att jag är en dålig mamma så är det oftast alltid jag som får vårdnaden. Han behöver bara så mycket som gapa åt mig en gång och jag kan få honom fälld. Bara genom en fingerknäppning. Jag kan vifta med brösten och visa klyftan och använda kort kjol och jag får precis som jag vill, bara sådär. Jag är inte feminist och vill heller inte bli det. Det gnälls så mycket om sånt, att världen är så orättvis mot kvinnor.


Jaha... Liksom... det där med skilsmässan. Kvinnor har sån otrolig makt. Det pratas det minsann inte om. Det är kvinnan som bestämmer. Och det gör mig så arg. Det är naturligtvis inte ALLTID så, visst finns det undantag, men i grova tag så är det fasiken kvinnorna som har makten. I filmen sexvägrade hon en dag. Visade härligheten för honom men han fick inte röra. Han kunde inte göra någonting, för det var hennes val. Usch vad jag är trött på feministsnacket. De som gnäller har ingen aning om vilken makt kvinnor egentligen har. I Sverige, i alla fall. Klart jag tycker att det är jättehemskt med våldtäkter och elvaåriga flickor som blir bortgifta. Men hallå. Kom inte och säg att kvinnor inte har någon makt, för det är precis det vi har. Vi må vara det svagare könet, men vi har tuttar och rumpor och kan rock their socks off   huuuur enkelt som helst. Och den som säger tvärtemot är antingen lesbisk eller har för små tuttar. 


   

Vem är jag?


Jag är som vem som helst och ingen alls. Jag är duglig, ärlig och ironisk. Besitter den skevaste humorn i stan. Författarhjärta. Always.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök efter gamla inlägg

Förfluten tid

Kategorier

En titt i backspegeln

Translate the blog


Ovido - Quiz & Flashcards