Direktlänk till inlägg 16 september 2014
Jag tänkte att jag måste skriva upp receptet på bakdelarna (himla fiffigt namn för de blev ju runda haha) innan jag glömmer bort det. Jag hämtade inspiration från Jills Mat som sagt, men sedan fick kreativiteten och det sunda förnuftet gå före, hand i hand med det jag hade hemma. Så all eloge till Jillsan!
Till nio bollar:
Två dl majsmjöl (det var så himla dyrt att köpa mandelmjöl så jag tog majsmjöl istället för sex gånger billigare pris, det har ett ganska högt innehåll kolhydrater men det är glutenfritt. Annat, billigare alternativ vore bovetemjöl, men det var slut i skafferiet. Så... lite mindre LCHF kanske, men äh.)
Tre ägg
50 gram halvsmält smör
2 dl Creme Fraiche
½ dl sesamfrön
2 maskedar Fiberhusk
Och så bara blanda allt, låt det stå i tio minuter, forma nio runda bollar med blöta fingrar och sätt på ett bakplåtspapper. Strö ännu mer sesamfrön över och in i ugnen i femton-tjugo minuter, mina var perfekta efter sexton, och dessa funkar även jättebra som hamburgerbröd.
Jag ska förbättra receptet ännu mer och kanske sätta i zucchinibitar nästa gång, eller rårivna morötter. Vi får se. Jag återkommer om det. Men så länge, prova dessa!
Taggar: #lchf #bröd #lchfbröd #lågkolhydratkost #diabetes #baka #husfru #bakning #matlagning #hälsosam #livsstil #blogg #jillsmat #inspiration
Livet rullar vidare. Vi arbetar båda två som förskolepedagoger, lärare, lärarassistenter, elevassistenter, resurs, extra resurs, resurspedagog, fritidspedagog... Vikarier alltså. Det är faktiskt väldigt roligt och man kan i stor mån välja sin ege...
Klockan är bara lite över 22 men vi och jag har legat i sängen sedan bastun som blev en lång dusch halv nio. Bastun startade inte, den jäkeln. Eller den startade men den blev inte varm. Så mycket att vänja sig vid och lära sig när man just flyttat in...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|